Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Suomi tukee köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksia

Ulkoministeriö
23.3.2021 13.43
Tiedote

Suomi tukee Enhanced Integrated Framework -ohjelmaa (EIF) kahdella miljoonalla eurolla vuosina 2021-2022 köyhimpien kehitysmaiden kaupankäyntimahdollisuuksien vahvistamiseksi. Sopimus vahvistettiin 23. maaliskuuta Genevessä.

Suomi on tukenut EIF-ohjelmaa vuodesta 2008 lähtien yhteensä 23,5 miljoonalla eurolla.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari pitää Suomen tukea EIF:lle tärkeänä vähiten kehittyneiden maiden talouksien kantokyvyn vahvistamiseksi.

”Köyhimmät maat eivät ole hyötyneet kansainvälisen kaupan tarjoamista mahdollisuuksista siten kuin kestävän kehityksen tavoitteissa toivottiin. Suomen pitkäaikainen tuki auttaa vähiten kehittyneiden maiden vientiponnisteluja ja luo perustaa pandemian jälkeiselle elpymiselle. Olen myös tyytyväinen siitä, että EIF auttaa maita kehittämään talouksiaan tasa-arvoisempaan ja ilmastokestävämpään suuntaan”, ministeri sanoo.

Enhanced Integrated Framework (EIF) on vähiten kehittyneiden maiden (Least Developed Countries, LDC), avunantajien sekä kansainvälisten järjestöjen globaali kumppanuus, joka tukee LDC-maiden talouden vahvistumista ja monipuolistumista. EIF auttaa niitä hyötymään kansainvälisestä kaupasta kestävän talouskasvun edistämiseksi, työpaikkojen luomiseksi ja köyhyyden vähentämiseksi.

Lisätietoja:

kaupallinen neuvos Mika Vehnämäki, puh. 040 739 3814

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]
 

 
Sivun alkuun