Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Suurlähettiläs Indonesiaan ja päällikkö Hongkongin-pääkonsulaattiin

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 13.5.2022 11.55
Uutinen

Tasavallan presidentti on määrännyt esittelyssään perjantaina 13. toukokuuta uuden suurlähettilään Jakartan-edustustoon ja päällikön Hongkongin-pääkonsulaattiin. Lisäksi presidentti valtuutti kiertävän suurlähettilään toimimaan myös Pakistanissa.

Jakartan-suurlähetystö, Indonesia

Pekka Kaihilahti
Pekka Kaihilahti


Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pekka Kaihilahden Suomen Jakartan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2022 lukien. Kaihilahti siirtyy Jakartaan Amerikan ja Aasian osaston apulaisosastopäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2018.

Kaihilahti on aiemmin työskennellyt muun muassa edustuston päällikön sijaisena Suomen Nato-edustustossa sekä Meksikon- ja Brasilian-suurlähetystöissä.

Ulkoministeriön palvelukseen Kaihilahti on tullut vuonna 1999. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Hongkongin-pääkonsulaatti

Timo Kantola
Timo Kantola


Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Timo Kantolan Suomen Hongkongin-pääkonsulaatin päällikön tehtävään 1. syyskuuta 2022 lukien. Kantola siirtyy Hongkongiin Suomen Tallinnan-suurlähettilään tehtävästä.

Hän on toiminut aiemmin muun muassa apulaisosastopäällikkönä ja yksikönpäällikkönä ulkoministeriön poliittisella osastolla. Kantola toimi Suomen Wienin-edustuston päällikkönä vuosina 2010–2013. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Suomen Ankaran- ja Brysselin-edustustoissa. 

Ulkoministeriön palvelukseen Kantola on tullut vuonna 1988. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri ja oikeustieteen kandidaatti.

 

Lisäksi tasavallan presidentti valtuutti ulkoministeriöstä käsin kiertävän suurlähettilään, ulkoasiainneuvos Hannu Ripatin toimimaan myös Pakistanissa.
 

 

Lisätietoja

  • Kirsti Pohjankukka, henkilöstöjohtaja, puh. 029 535 0038
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]
 
Sivun alkuun