Hyppää sisältöön

Suurlähettiläsnimityksiä ja sivuakkreditointi Bahrainiin

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 3.5.2024 12.21
Uutinen

Tasavallan presidentti määräsi esittelyssään 3. toukokuuta viisi uutta suurlähettilästä ja sivuakkreditoinnin.

Astanan-suurlähetystö, Kazakstan

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Janne Heiskasen Suomen Astanan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2024 lukien.

Heiskanen siirtyy tehtävään ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksiköstä, jossa hän on toiminut EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan tiiminvetäjänä vuodesta 2021 lähtien. Ennen tätä Heiskanen toimi Suomen Minskin-yhteystoimiston päällikkönä vuosina 2017–2021. Muuta edustustokokemusta hänellä on Suomen Jakartan- ja Kabulin-suurlähetystöistä.

Ulkoministeriön palvelukseen Heiskanen on tullut vuonna 2009. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Ateenan-suurlähetystö, Kreikka

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Leena Pylvänäisen Suomen Ateenan-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2024 lukien.

Pylvänäinen siirtyy Ateenaan Suomen Abujan-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2021 lähtien. Ennen tätä tehtävää hän työskenteli ulkoministeriön asevalvonnan yksikön päällikkönä vuosina 2017–2021. Muuta edustustokokemusta hänellä on Haagista, Berliinistä, New Yorkista ja Bukarestista.

Ulkoministeriön palvelukseen Pylvänäinen on tullut vuonna 1998. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Pretorian-suurlähetystö, Etelä-Afrikka

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Pekka Metson Suomen Pretorian-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2024 lukien.

Metso siirtyy tehtävään Suomen Soulin-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2020 lähtien. Etelä-Korean lisäksi Metso on toiminut aiemmin suurlähettiläänä Ljubljanasta käsin sekä Sloveniassa että Bosnia ja Hertsegovinassa. Ulkoministeriössä Metso on työskennellyt monipuolisesti poliittisten ja taloudellisen suhteiden edistämisen lisäksi ihmisoikeuspoliittisten ja rauhanvälityskysymysten parissa. Edustustokokemusta hänellä on myös Suomen Varsovan- ja Oslon-suurlähetystöistä sekä Suomen pysyvistä edustustoista Genevessä ja New Yorkissa.

Ulkoministeriön palvelukseen Metso on tullut vuonna 1987. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Sofian-suurlähetystö, Bulgaria

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Kirsti Pohjankukan Suomen Sofian-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2024 lukien.

Pohjankukka siirtyy tehtävään ulkoministeriön henkilöstöjohtajan tehtävästä, jota hän on hoitanut vuodesta 2020 lähtien. Tätä ennen hän toimi ulkoministeriön EU- ja valtiosopimusoikeuden yksikön päällikkönä vuosina 2018–2020. Edustustokokemusta hänellä on Suomen Kööpenhaminan- ja Wienin-suurlähetystöistä sekä Suomen YK:n pysyvästä edustustosta New Yorkissa.

Ulkoministeriön palvelukseen Pohjankukka on tullut vuonna 2005. Sitä ennen hän toimi muun muassa YK:n ihmisoikeustarkkailijana Sudanissa, YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimistossa New Yorkissa, sekä Suomen Punaisen Ristin keskustoimiston lakimiehenä. Koulutukseltaan hän on oikeustieteiden maisteri.

Kuva: Oona Raivio

Soulin-suurlähetystö, Etelä-Korea (Korean tasavalta)

Tasavallan presidentti määräsi ulkoasiainneuvos Jyri Järviahon Suomen Soulin-suurlähetystön päällikön tehtävään 1.9.2024 lukien.

Järviaho siirtyy tehtävään Suomen Bangkokin-suurlähetystön päällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut vuodesta 2020 lähtien. Ulkoministeriössä Järviaho on työskennellyt aiemmin muun muassa henkilöstöjohtajana sekä henkilöstöyksikön päällikkönä. Edustustokokemusta hänellä on muun muassa Suomen Riian- ja Belgradin-suurlähetystöistä, joissa hän on toiminut edustuston päällikön sijaisena, sekä Geneven pysyvästä edustustosta, jossa hän työskenteli aseriisunta- ja asevalvontatehtävissä.

Ulkoministeriön palvelukseen hän on tullut vuonna 1999. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Sivuakkreditointi Bahrainiin

Lisäksi tasavallan presidentti määräsi Abu Dhabin-edustuston päällikön, suurlähettiläs Tuula Yrjölän sivuakkreditoinnin Bahrainiin.