Hyppää sisältöön

TP-UTVA keskusteli valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 26.4.2024 15.40
Tiedote 201/2024
TP-Utvan kuvituskuva

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 26. huhtikuuta valtioneuvoston selontekojen valmistelusta.

Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa arvioidaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä sekä linjataan Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet ja tavoitteet. Selonteko määrittelee Suomen uuden ajan ulko- ja turvallisuuspolitiikan päälinjat.

Suomen YK-strategia päivitetään osana ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa. Selonteon toimintaympäristön analyysi ohjaa myös puolustusselonteon valmistelua. Selonteko on tarkoitus antaa eduskunnalle kevätistuntokauden aikana.

Kansainvälisten taloussuhteiden ja kehitysyhteistyön selonteko täydentää ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa. Se sisältää linjaukset Suomen suhteista kehittyviin maihin. Myös kansainvälisten taloussuhteiden ja kehitysyhteistyön selonteko on tarkoitus antaa eduskunnalle kevätistuntokaudella 2024.

Lisätietoja: osastopäällikkö Petri Hakkarainen, p. 0295 351 130, ja alivaltiosihteeri Outi Holopainen, p. 0295 350 841, ulkoministeriö