Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Toivakka deltar i ordförandeträff för den finsk-ryska ekonomiska samarbetskommissionen S:t Petersburg

Utrikesministeriet
Utgivningsdatum 23.3.2016 15.04
Pressmeddelande

Pressmeddelande 54/2016
23.3.2016

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakka reser till S:t Petersburg för att delta i en ordförandeträff för den ekonomiska samarbetskommissionen för Finlands och Rysslands regeringar tisdagen den 29 mars. Minister Toivakka är Finlands ordförande i kommissionen och vice premiärminister Dmitrij Kozak är Rysslands ordförande.

Under ordförandeträffen kommer minister Toivakka och minister Kozak bland annat att diskutera det internationella ekonomiska läget, handelsrelationerna mellan Finland och Ryssland samt frågor som gäller affärsmiljön. Under sitt besök träffar minister Toivakka också representanter för finländska företag med verksamhet i S:t Petersburg.

Den ekonomiska samarbetskommissionen för Finlands och Rysslands regeringar grundades 1992. Utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakka utnämndes till Finlands ordförande i kommissionen i september 2015.

Ytterligare information: Marja Liivala, chef för Rysslandsenheten, tfn 050 401 6135, och Marja Koskela, utrikeshandels- och utvecklingsministerns diplomatiska rådgivare, tfn 040 352 0463.

 
Sivun alkuun