Hyppää sisältöön

Ulkoministeri Valtonen Portugaliin ja Saksaan

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 13.5.2024 14.07
Tiedote

Ulkoministeri Elina Valtonen vierailee 14. toukokuuta Lissabonissa, Portugalissa ja 15. toukokuuta Berliinissä, Saksassa.

Lissabonissa ministeri Valtonen tapaa Portugalin ulkoministeri Paulo Rangelin. Kahdenvälisen tapaamisen aiheina ovat muun muassa Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, Lähi-idän tilanne, EU:n laajentuminen sekä turvallisuuspoliittiset kysymykset. Tämän lisäksi ulkoministeri Valtonen perehtyy Portugalissa sijaitsevien Nato-instituutioiden toimintaan.

”Portugali on meille yhä tärkeämpi liittolainen ja kumppani kahdenvälisesti, EU:ssa sekä nyt myös Natossa. Portugalin ulko- ja turvallisuuspolitiikan vahva transatlanttinen painotus sekä tiiviit suhteet muun muassa Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maihin tuovat keskusteluihimme erittäin kiinnostavaa perspektiiviä, ministeri Valtonen toteaa.

Berliinissä ministeri Valtosen ohjelmassa on puhe kansainvälisestä turvallisuuspolitiikasta Adenauer-konferenssissa ja osallistuminen panelistina Saksan parlamentaarisen Nato-valtuuskunnan järjestämään Nato 75 vuotta -tilaisuuteen.

”Saksan merkitys Suomelle ja Euroopalle on suuri. On tärkeää ylläpitää jatkuvaa laaja-alaista dialogia ja syventää läheisiä yhteistyösuhteitamme ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä. Tähän minulle tarjoutuu erinomainen tilaisuus ajankohtaisissa tapahtumissa Berliinissä”, toteaa ulkoministeri Valtonen.

Lisätietoja

  • Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 492 (Portugali)
  • Elisa Tarkiainen, ministerin erityisavustaja, puh. +358 295 351 029 (Saksa)
  • Aleksi Vakkuri, yksikönpäällikkö, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. +358 295 350 627
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]