Hyppää sisältöön

Valtionhallinnon valmiusharjoitus tukee vakaviin häiriötilanteisiin varautumista

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.9.2023 13.37 | Julkaistu suomeksi 28.9.2023 klo 13.48
Tiedote

Valtionhallinnon valmiusharjoitus VALHA 2023-2024 on käynnistynyt tällä viikolla. Kyseessä on hallituskauden alkuvaiheessa toimeenpantava harjoitus, joka koostuu ministeriöjohtoisista moduuleista sekä yhteisistä harjoitustilanteen tarkasteluista.

Harjoitus kehittää valtiojohdon kykyä vastata yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja vaarantavien vakavien häiriötilanteiden hallintaan.

”Toimintaympäristön nopeat muutokset ja erilaiset häiriötilanteet edellyttävät säännöllistä harjoittelua ja hyvää toimintavalmiutta tilanteen hallintaan ja sen yhteensovittamiseen. Nyt toimenpantava harjoitus tukee ja kehittää kriisijohtamisen valmiuksia ja varautumista erityisesti valtioneuvostossa ja sen ministeriöissä. Harjoituksessa huomioidaan COVID-19 -pandemiasta saatuja kehityskohteita ja yhteiskunnan kokonaisturvallisuusstrategian toimintaperiaatteet. Yksi keskeinen tavoite on kehittää osallistuvien organisaatioiden ja henkilöstön osaamista häiriötilanteissa”, kertoo valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen.

Lisätietoja: valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen, p. 0295 160 100