Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Webinaarisarja EU:n ja Britannian välisen kaupan muutoksista

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 15.4.2021 9.34
Uutinen

Haluatko lisätietoja EU:n ja Britannian välisen kaupan uusista vaatimuksista?

EU:n ja Britannian välinen kauppa muuttui 1.1.2021, kun Britannia erosi EU:n sisämarkkinoilta ja tulliunionista. Jouluaattona 2020 aikaan saatu kauppa- ja yhteistyösopimus ei korvannut sisämarkkinoita, vaan tavaroiden ja palveluiden vientiin ja tuontiin sekä liikematkailijoiden maahantuloon tuli merkittävässä määrin uusia muodollisuuksia.

Ulkoministeriö järjestää yhdessä valtionhallinnon yhteistyökumppanien sekä Britannian Suomen-suurlähetystön kanssa neljän webinaarin sarjan, jossa käsitellään kaupan uusia muodollisuuksia.

Webinaarisarjassa saat yleiskatsauksen muutoksista ja uusista vaatimuksista. Webinaarit on suunnattu erityisesti vientiä ja tuontia jo harjoittaville tai sitä suunnitteleville yrityksille.

Webinaarit järjestetään toukokuussa tiistaisin kello 9.00 alkaen, varaa aika jo kalenteriisi!

Webinaarien ajat ja teemat

Tiistai 4.5.2021: Tavaravienti EU:sta Britanniaan

Sarjan ensimmäinen webinaari keskittyy tavaroiden vientiin Britanniaan. Tilaisuudessa käydään läpi muun muassa tulliselvitykset, arvonlisäverotus, tullittoman ja kiintiöttömän kaupan hyödyntäminen (alkuperäsäännöt) sekä tuotteiden hyväksynnät ja vaatimustenmukaisuus Britanniassa.

Tiistai 11.5.2021: Tavaratuonti Britanniasta EU:hun

Webinaarisarjan toisessa osiossa käsitellään teollisuus- ja maataloustuotteiden tuontia Britanniasta. Esillä on muun muassa tullausmenettelyt, tullittoman ja kiintiöttömän kohtelun hyödyntäminen (alkuperäsäännöt), tuonnin arvonlisäverotus sekä tuotteiden EU-vaatimustenmukaisuus.

Tiistai 18.5.2021: Palveluiden vienti ja tuonti Britanniaan ml. digitaalinen kauppa

Webinaarisarjan kolmannessa, palveluiden kauppaa koskevassa osiossa käydään läpi palveluiden vapauden päättymisen vaikutuksia vientiin ja tuontiin. Mitä digitaalisten palveluiden viennissä ja tuonnissa tai arvonlisäverotuksessa tulee huomioida? Millaisia vaikutuksia Britannian EU-erolla on rahoitusmarkkinoihin?

Tiistai 25.5.2021: Yritystoimintaan liittyvien henkilöiden maahantulo

Webinaarissa käsitellään liikematkailijoiden maahantulovaatimuksia niin Suomessa kuin Britanniassa. Voiko asiantuntija lähteä työmatkalle pelkän viisumivapauden nojalla vai tarvitaanko oleskelu- tai työlupaa?

Päivitämme webinaarien tarkemmat ohjelmat sekä webinaarilinkit tälle sivulle myöhemmin.  Tilaisuudet myös tallennetaan ja ovat jälkikäteen katsottavissa.

Jos mielessäsi on kysymyksiä, joita haluat webinaarissa käsiteltävän, voit lähettää niitä etukäteen tällä lomakkeella.  

 
Sivun alkuun