Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

Koronavirustapausten määrä edelleen kasvussa, tehohoito kuormittunut

2.12.2021 11.34

Uusien koronavirustapausten määrä Suomessa nousee edelleen. Viikolla 47 todettiin yli 8 000 uutta koronatapausta. Määrä on yli 500 enemmän kuin edeltävällä viikolla 46. Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (15.–28.11.) uusia koronatartuntoja oli Suomessa 279 sataatuhatta asukasta kohden. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 2.12. | YouTube

Ruotsin pääministeri saapuu Helsinkiin

3.12.2021 15.44
VNK
Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson vierailee Suomessa keskiviikkona 8. joulukuuta pääministeri Sanna Marinin kutsusta. Pääministeri Andersson tapaa vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

EU-maiden ministerit hyväksyivät vähimmäispalkkadirektiivin

7.12.2021 15.06
TEM
EU-lippuja liehuu salossa
EU-maiden työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaavat ministerit hyväksyivät yleisnäkemyksen riittäviä vähimmäispalkkoja koskevasta direktiivistä. Direktiiviehdotuksen tavoitteena on vähentää työssäkäyvien köyhyyttä määrittelemällä keinoja, joilla jäsenvaltioiden tulee edistää lakisääteisen vähimmäispalkan riittävyyttä, työehtosopimustoimintaa ja vähimmäispalkkasäännösten toimeenpanoa.

Digitalisaatio ja työn murros asettavat uusia vaatimuksia myös kotoutumistoimille – Pohjoismaat jakavat hyviä käytäntöjä ministerikokouksessa  

7.12.2021 10.07
TEM
Eri värisiä koululaisia tietokoneiden edessä opiskelemassa.
Digitalisaatio, työnteon uudet muodot, osaamisvaatimusten kasvu ja väestörakenteen muutokset vaativat entistäkin parempaa kotoutumispolitiikkaa. Pohjoismaiden kotoutumisesta vastaavat ministerit keskustelevat kotoutumisesta virtuaalikokouksessa, jonka Suomi järjestää Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajana.

Pääministeri Marinin toinen koronatestitulos negatiivinen

6.12.2021 21.08
VNK
Pääministeri Sanna Marinille tänään maanantaina 6. joulukuuta tehdyn koronatestin tulos on negatiivinen. Pääministeri palaa lähitöihin huomenna.

SpaceFinland-verkkosivu kokoaa yhteen Suomen kiinnostavimmat avaruusuutiset

7.12.2021 14.27
TEM
Avaruudesta otettu kuva, jossa näkyy maapallo
Avaruus on kasvava toimiala, jossa Suomi haluaa olla aktiivisesti mukana. Jatkossa avaruuteen liittyvät kiinnostavimmat uutiset tutkimus- ja yritystoiminnasta sekä Suomen avaruushallinnosta ja kansainvälisestä yhteistyöstä löytyvät kootusti uudelta verkkosivulta.

Tasavallan presidentin esittely 3.12.2021
Tasavallan presidentti myönsi 62 arvonimeä

3.12.2021 11.52
VNK

Tasavallan presidentti myönsi perjantaina 3. joulukuuta 62 arvonimeä. Presidentti myönsi vuorineuvoksen arvonimen toimitusjohtaja Lasse Aholle. Kulttuurineuvoksen arvonimen sai viihdetaiteilija Eino Grön. 
Tasavallan presidentin myöntämät arvonimet 3.12.2021
Esittelyn päätösaineisto


Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Budjetti 2022

Lainsäädäntösuunnitelma

Lainsäädäntösuunnitelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun