Kumppanuudesta ja yhteistyöstä Malesian ja Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden välillä tehdyn puitesopimuksen hyväksyminen ja voimaansaattaminen

UM019:00/2022 Säädösvalmistelu

Kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Malesian välillä tehdyn puitesopimuksen hyväksyminen ja voimaansaattaminen Suomessa.

Hankkeen eteneminen

Hankkeen perustiedot Käynnissä

Hankenumero UM019:00/2022

Asianumerot VN/33637/2022

Asettaja ulkoministeriö

Tehtäväluokka Hallituksen esityksen valmistelu

Toimikausi/aikataulu 12.12.2022 – 31.12.2024

Asettamispäivä

Toteuttaa hallitusohjelman tavoitteita

Orpo

Luku 9 Euroopan unioni: kohti strategista kilpailukykyä

Alaluku 9.3 Euroopan unionin otettava vahvempi rooli geopoliittisena toimijana

Lainvalmistelu

HE kumppanuutta ja yhteistyötä koskevan Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Malesian hallituksen välisen puitesopimuksen hyväksymiseksi ja voimaansaattamiseksi
  • 1

    Valmistelussa

    Lisätty istuntokauden suunnitelmaan 30.4.2024
  • 2

    Arvioitu esittelyviikko

    Alkuperäinen arvioitu esittelyviikko 21/2024
    Arvioitu uusi esittelyviikko 36/2024
  • 3

    Meneillään oleva vaihe: Annettu eduskunnalle

    5.9.2024
  • 4

    Säädös hyväksytty

Eduskunnan vastaus EV 97/2024

Esityksessä ehdotetaan, että eduskunta hyväksyy joulukuussa 2022 Brysselissä allekirjoitetun Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Malesian hallituksen välisen kumppanuutta ja yhteistyötä koskevan puitesopimuksen sekä lain, jolla saatetaan voimaan sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset.

VastuuministeriUlkoministeri Valtonen

Syysistuntokauden 2024 lainsäädäntösuunnitelma

Tavoitteet ja tuotokset

Hankkeen tavoite on sopimuksen voimaansaattaminen Suomessa hallituksen esityksen pohjalta. Voimaan tullessaan kumppanuus- ja yhteistyösopimus helpottaa EU:n ja sen jäsenmaiden sekä Malesian välisen yhteistyön laaja-alaista kehittämistä.

Tiivistelmä

Kumppanuudesta ja yhteistyöstä Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Malesian välillä tehdyn puitesopimuksen hyväksyminen ja voimaansaattaminen Suomessa.

Lähtökohdat

EU:n ja Malesian välinen kumppanuus- ja yhteistyösopimus on luonteeltaan sekasopimus ja edellyttää Euroopan unionin jäsenmaiden kansalliset ratifinoinnit tullakseen voimaan. EU pyrkii laaja-alaisten kumppanuus- ja yhteistyösopimusten aikaansaamiseen useiden Kaakkois-Aasian maiden kanssa, joista Malesia on yksi.