Työministeri Arto Satonen

Kansallinen Kokoomus

Työ- ja elinkeinoministeriö

Työministeri Arto Satonen toimii työ- ja elinkeinoministeriön päällikkönä.  

Työministeri käsittelee työllisyys ja toimivat markkinat -osastoa koskevat asiat. Osaston vastuulla ovat muun muassa työllisyys ja työpolitiikka, yleinen työpoliittinen sääntely, työ- ja hyödykemarkkinoiden toimivuus ja siihen liittyvät elinkeinopoliittiset kysymykset. Lisäksi muun muassa sisämarkkinapolitiikka, kuluttajapolitiikka, kilpailupolitiikka ja Euroopan unionin valtiontukivalvonta sekä julkisten hankintojen sääntely ovat osaston vastuulla.

Lisäksi Satosen vastuulla ovat työvoimapalveluita koskevat asiat alueet ja kasvupalvelut -osastolta. 

Lisäksi työministeri käsittelee työperäistä maahanmuuttoa koskevat asiat ja ministeriön yleishallinnolliset asiat.

Työministeri käsittelee myös työttömyysturvaan ja aikuiskoulutukseen liittyvät asiat sosiaali- ja terveysministeriössä.

Henkilökuva

Työministeri Arto Satonen on kuudennen kauden kansanedustaja Sastamalasta (ent. Vammala) Pirkanmaalta. Satonen (s. 1966, Vammala) on toiminut eduskunnan varapuhemiehenä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja lukuisissa eduskunnan valiokunnissa. Hänellä on ollut puheenjohtajuuksia suuressa valiokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Satonen on toiminut Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajana. Hän on ollut myös Pirkanmaan liiton hallituksen varapuheenjohtaja. Kotipaikkakunnallaan Satonen on ollut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1997 lähtien.
Arto Satonen on koulutukseltaan yo-merkonomi ja yhteiskuntatieteiden maisteri Lapin yliopistosta. Hän on työskennellyt grilliyrittäjänä, apurahatutkijana sekä yhteiskunnallisten aineiden opettajana useissa ammattikorkeakouluissa. Hän on julkaissut kolme kirjaa, jotka käsittelevät hyvinvointiyhteiskuntaa sekä työ- ja aluepolitiikkaa.

Satonen harrastaa liikuntaa, mm. beach volleyta. Lentopalloharrastukseen liittyen hän on ollut Suomen lentopalloliiton puheenjohtaja. Toinen keskeinen harrastus on shakki, josta häneltä löytyy menestystä pika- ja joukkueshakin puitteissa. Satonen on toiminut Suomen Keskusshakkiliitto ry.:n puheenjohtajana.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Kansallinen Kokoomus
Syntymäaika ja -paikka: 20.10.1966 Vammala
Kotipaikka: Sastamala

Työministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
satonen.fi

kokoomus.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot