Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso

Perussuomalaiset

  

Sosiaali- ja terveysministeriö

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso käsittelee muut sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan kuuluvat asiat kuin mitä sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen ja työministeri Arto Satonen käsittelevät. Juuso käsittelee siis kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosastolle, yhteisöt ja toimintakyky -osastolle sekä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaat ja palvelut -osastolle (toimeentulotukea lukuun ottamatta) kuuluvat asiat. Lisäksi STM:n erillisyksiköitä koskevat asiat kuuluvat sosiaali- ja terveysministerille, mutta kukin ministeri käsittelee toimialaansa kuuluvat kansainväliset asiat, EU-asiat, virkanimitys- ja henkilöstöasiat, taloussuunnittelu- ja talousarvioasiat sekä muut vastaavat erillisyksiköissä valmisteltavat asiat.

Henkilökuva

Kaisa Juuso on syntynyt 23.9.1960 Alatorniolla. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2019.

Ennen poliittista uraansa Juuso on viimeksi työskennellyt kansainvälisen sairaanhoidon erityisasiantuntijana Ruotsissa, Försäkringskassanin kansainvälisessä yksikössä ja tätä ennen sairaanhoitajana eri paikkakunnilla. Lisäksi hän on työskennellyt Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritaksella vuosina 1989–1997 ja Lähivakuutuksella vuosina 1997–2004.

Juusolla on psykiatrisen sairaanhoitajan koulutus Lapin ammattikorkeakoulusta vuodelta 2010. Lisäksi hän on suorittanut filosofian kandidaatin tutkinnon käyttäytymistieteissä Tukholman yliopistossa vuonna 1986 ja vakuutustutkinnon vuonna 1994.

Luottamustehtävissä Juuso on toiminut Tornion kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013 ja Tornion kaupunginhallituksen jäsenenä vuodesta 2017. Lisäksi hän on ollut perussuomalaisten Lapin piirisihteeri vuonna 2015. Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsenenä hän on ollut vuonna 2018.

Työ- ja opiskelukokemuksensa ansiosta Juusolla on erittäin hyvät ruotsin kielen taidot.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Perussuomalaiset
Syntymäaika ja -paikka: 23.9.1960 Alatornio
Kotipaikka: Tornio

Sosiaali- ja terveysministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
kaisajuuso.fi

perussuomalaiset.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot