Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio

Perussuomalaiset

Ulkoministeriö

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio käsittelee kehitysyhteistyötä ja kauppapolitiikkaa koskevat asiat.

Henkilökuva

Ville Tavio syntyi 25.6.1984 Lappeenrannassa. Pääosan lapsuudestaan ja nuoruudestaan hän asui Varsinais-Suomessa Naantalissa ja Turussa. 

Tavio valmistui Turun yliopistosta oikeustieteen maisteriksi vuonna 2012 ja perusti heti sen jälkeen oikeudenkäynteihin erikoistuneen lakitoimiston. Tässä hän seurasi sukunsa jalanjälkiä, sillä Tavio on kolmannen polven juristi. Yliopisto-opintojensa aikana Tavio suoritti taloustieteen sivuopintoja Thaimaassa vuonna 2010.

Taviolla on monipuolinen työhistoria, johon kuuluu kokemusta niin yrittäjänä, vanginvartijana, ahtaajana, maalarina kuin kahvilatyöntekijänäkin. Ensimmäinen työpaikka oli 14-vuotiaana.

Tavio valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2015. Eduskunnassa hän on toiminut mm. perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana sekä ulkoasiainvaliokunnan, suuren valiokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä. Tavio on ollut myös VR:n ja Veikkauksen hallintoneuvostoissa.

Kuntapolitiikasta Taviolla on yli kymmenen vuoden kokemus. 2010-luvulla hän toimi perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtajana. Tavio oli myös pitkään Turun kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen.

Tavio on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Vapaa-ajalla urheilu ja perheen koirien kanssa liikkuminen ovat tärkeässä roolissa.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Perussuomalaiset
Syntymäaika ja -paikka: 25.6.1984 Lappeenranta
Kotipaikka: Naantali

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri 20.6.2023 -

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

X
Instagram
villetavio.fi

perussuomalaiset.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot