Hyppää sisältöön

Ennakoinnin verkostot

Kansallinen ennakointiverkosto

Kansallinen ennakointiverkosto kokoaa yhteen suomalaiset ennakointitiedon tuottajat. Verkoston toimintaa koordinoivat valtioneuvoston kanslia ja Sitra. Verkosto on ennakointityöhön osallistuvien keskustelu- ja koordinaatiofoorumi, ja se järjestää erilaisia tapahtumia. 

Osallistu verkoston toimintaan

Foresight-tapahtumat ovat kansallisen ennakointiverkoston järjestämiä säännöllisiä ja avoimia kohtaamistilaisuuksia. Tapahtumat sisältävät esimerkiksi tulevaisuusaiheisia esityksiä ja koulutuksia sekä verkostoitumista. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki ennakoinnista ja tulevaisuuden tutkimuksesta kiinnostuneet.

Liity postituslistalle

Kansallisen ennakointiverkoston tapahtumakutsut ja tiedotteet saat sähköpostiisi liittymällä kansallisen ennakointiverkoston postituslistalle.  

 Valtioneuvoston kanslian tietosuojaseloste

Ennakointiluotsi

Ennakointiluotsi on asiantuntijaryhmä, joka tukee valtioneuvoston tulevaisuustyötä ja kansallisen ennakointiverkoston toimintaa.  Ryhmän tavoitteena on kehittää ja vahvistaa tulevaisuustyön kytköksiä päätöksenteon prosesseihin.

Ennakointiluotsin jäseninä on ennakoinnin ja tulevaisuustyön asiantuntijoita, jotka edustavat sekä ennakointitiedon tuottajia että hyödyntäjiä. Ryhmä toimii valtioneuvoston tulevaisuusselonteon ja ministeriöiden tulevaisuuskatsausten valmistelutyön neuvonantajana ja tukee kansallisen ennakoinnin kehittymistä.

Yhteystiedot

Jaana Tapanainen-Thiess, johtava asiantuntija 
valtioneuvoston kanslia, Strategiaosasto, Yhteiskuntapolitiikan suunnitteluyksikkö Puhelin:0295160593   Sähköpostiosoite: