Ajankohtaista

28.11.14

Ympäristöministeri kutsuu soidensuojelun osapuolet yhteiseen pöytään

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen kutsuu koolle soidensuojelusta kiinnostuneet osapuolet "suopäivään" 3.12. tavoitteena löytää yhteinen tie soidensuojelun täydennysohjelman jatkovalmisteluun.

"Soiden kartoitusta on tehty asiantuntijoiden voimin hyvin, mutta palautetta on tullut paljon, että valmistelu ei ole ollut riittävän avointa. Siksi katson, että nyt on koottava kaikki yhteiseen pöytään miettimään etenemistä", Grahn-Laasonen sanoo.

 

28.11.14

TP-UTVA keskusteli Ukrainan tilanteesta

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 28. marraskuuta Ukrainan tilanteesta. Aseelliset yhteenotot Itä-Ukrainassa jatkuvat ja ovat edelleen kiihtyneet.

Konfliktin ratkaisupyrkimyksissä Suomi katsoo, että kaikkien osapuolten tulee pitää kiinni Minskin neuvotteluprosessista. Venäjän tulee vetää joukkonsa ja kalustonsa pois Ukrainasta sekä lopettaa separatistien tukeminen ja Ukrainan tulee sitoutua rakentavaan kansalliseen dialogiin.

 

28.11.14

Ministeri Toivakka ja Ranskan EU-valtiosihteeri Désir keskustelevat EU:n investointipaketista

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka tapaa Ranskan Eurooppa-asioista vastaavan valtiosihteerin Harlem Désirin Helsingissä 28. marraskuuta. He keskustelevat keskiviikkona julkistetusta EU:n investointiohjelmasta, Ukrainan tilanteesta ja muista ajankohtaisista Eurooppa-aiheista.

 

28.11.14

Ministeri Paatero: Valtion omaisuutta ei pidä myydä kevytmielisesti

Uuden kasvurahaston todellinen tarve selvitettävä huolellisesti. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero painaa jarrua keskustelulle uudesta kasvurahastosta.

"Erilaisia keinoja, joilla valtio voi tukea kasvua ja työllisyyttä, pitää tarkastella avoimin mielin. Lähtökohtana on, että valtion on oltava aktiivinen ja osana tätä voidaan käyttää myös omistajuutta", Paatero toteaa.

 

28.11.14

Biopolttoaineiden käyttöönottoa lentoliikenteessä selvitetty

Tuoreen selvityksen mukaan Suomella on hyvät valmiudet biopolttoaineiden laajaan ja jatkuvaan käyttöön lentoliikenteessä. Suurin ratkaistava asia on käytön kannattavuus, sillä biopolttoaine on tällä hetkellä selvästi fossiilista lentopolttoainetta kalliimpaa.

Asiasta on tehty esiselvitys liikenne- ja viestintäministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Finnairin, Finavian ja Neste Oilin toimeksiannosta. Selvityksessä esitettyihin ajatuksiin ja toimenpiteisiin ei ole vielä otettu kantaa.

 

27.11.14

Passin hakeminen helpottuu

Passihakemuksen voi 1.12. alkaen laittaa vireille sähköisesti ilman poliisiasemalla käyntiä. Valtioneuvosto esitti lainmuutosten vahvistamista tänään ja tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lait huomenna 28. marraskuuta. Muutokset koskevat passilakia sekä henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa annettua lakia.

Jatkossa passinhakija voi laittaa hakemuksensa vireille ja maksaa käsittelymaksun poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

 

27.11.14

Pääministeri Stubb tapasi EKP:n pääjohtaja Draghin

Pääministeri Alexander Stubb tapasi Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghin torstaina 27. marraskuuta. Tapaamisen aiheita olivat Euroopan talous, investoinnit ja työllisyys. Pääministeri Stubb ja pääjohtaja Draghi keskustelivat mm. komission investointipaketista, talous- ja rahaliiton kehittämisestä sekä pankkiunionista.

 

27.11.14

Valtioneuvosto jakoi harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta 28 kunnalle

Valtioneuvosto myönsi torstaina 27. marraskuuta harkinnanvaraiset valtionosuuden korotukset tälle vuodelle. 28 kuntaa saa tukea yhteensä 20 miljoonaa euroa.

Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta voidaan myöntää kunnalle, joka tarvitsee lisätukea poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi. Lisäksi otetaan huomioon paikalliset erityisolosuhteet.