Ajankohtaista

16.4.14

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen: Taksialaa syytä avata kilpailulle

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen pitää Kuluttaja- ja kilpailuviraston avausta taksiliikenteen kilpailun lisäämisestä tervetulleena ja odotettuna.

"Henkilöliikennettä koskeva lainsäädäntö on vanhentunut ja uudistuksen tarpeessa. Kokonaisuuden läpikäyminen on perusteltua alan terveen ja toimivan kilpailun vahvistamiseksi, kuten Kuluttaja- ja kilpailuvirastokin esittää", ministeri Virkkunen sanoo.

 

16.4.14

Avoimen tiedon mahdollisuudet esillä Avoin Suomi 2014 -messuilla

Valtioneuvoston kanslia järjestää ensi syksynä yhdessä yhteistyötahojen kanssa avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän suurtapahtuman. Avoin Suomi 2014 -messut pidetään Helsingissä Wanhassa Satamassa 15. ja 16. syyskuuta 2014.

Messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Osallistujat haastetaan hyödyntämään avointa tietoa, yhteisölliseen kehittämiseen ja edistämään yhdessä avoimuutta ja avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on saada näkyvyyttä avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksille ja suomalaisille menestystarinoille.

 

16.4.14

Valtiovarainministeriö käynnistää selvitystyön valtion keskus- ja aluehallinnon uudistamiseksi

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen asetti 11. huhtikuuta keskus- ja aluehallinnon virastoselvityshankkeen (VIRSU-hanke). Hankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja päällekkäisen työn vähentämiseen ja valtion resurssien mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Uudistamisella tavoitellaan 0,5 %.n vuotuista tuottavuuden kasvua ja nykyistä selkeämpää ja yhtenäisempää hallintoa.

 

16.4.14

Tasavallan presidentti ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat Ukrainan tilanteesta

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat keskiviikkona 16. huhtikuuta Ukrainan tilanteesta. Jännite Itä-Ukrainassa on lisääntynyt. Hallituksen vetoomuksia hallintorakennusten aseellisen valtauksen lopettamisesta ei ole noudatettu. Hallitus pyrkii velvollisuutensa mukaisesti palauttamaan järjestyksen. Uhreilta ei ole vältytty ja väkivaltaisuuksien leviäminen on mahdollista.

 

16.4.14

Saksan Eurooppa-asioista vastaava apulaisministeri Michael Roth vierailee Helsingissä

Saksan Eurooppa-asioista vastaava apulaisministeri Michael Roth vierailee Suomessa tänään 16.4. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin vieraana. Ministerit keskustelevat erityisesti Ukrainan tilanteesta ja EU:n ja USA:n kauppa- ja investointikumppanuusneuvotteluista sekä kevään eurovaaleista ja Euroopan tulevaisuudesta.

 

15.4.14

Viron pääministeri Rõivas vieraili Kesärannassa

Pääministeri Jyrki Katainen tapasi Viron tuoreen pääministerin Taavi Rõivasin Kesärannassa 15. huhtikuuta.

"Ukrainan erittäin vakava tilanne oli yksi keskustelujemme pääaiheista. Olimme yksimielisiä siitä, että poliittisen ratkaisun löytäminen konfliktiin on ensisijaisen tärkeää. ETYJ:n monitorointimission lähettäminen Ukrainaan on askel oikeaan suuntaan", pääministeri Katainen sanoi Kesärannassa.

 

16.4.14

Tee aina kirjallinen työsopimus - myös kesätöistä

Tällä viikolla käynnistyvässä harmaan talouden tiedotuskampanjassa muistutetaan työntekijöiden oikeuksista sekä pimeään työhön liittyvistä riskeistä. Kohderyhmänä ovat keväällä työelämään siirtymässä olevat nuoret ja etenkin kesätyöntekijät.

"Lyhyestäkin työsuhteesta on aina hyvä tehdä kirjallinen työsopimus. Se on oikeudenmukaisen palkkauksen ja työehtojen perusta. Työnantaja, joka ei huolehdi lakisääteisistä velvollisuuksistaan, ei todennäköisesti huolehdi työturvallisuudestakaan lain edellyttämällä tavalla", sanoo poliisitarkastaja Antti Simanainen.

 

15.4.14

Kiintiöpakolaisten vastaanottoon merkittävä lisärahoitus uudesta EU-rahastosta

EU:n rahoitusohjelmakaudella 2014 -2020 sisäasioiden alalle perustetaan kaksi uutta rahastoa: sisäisen turvallisuuden sekä turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto. Jälkimmäiseen rahastoon tulee sisältymään erillinen rahoitusosuus, josta jäsenvaltiot voivat hakea kiintiöpakolaisten vastaanottoon tukea.

"Kiintiöpakolaisten uudelleensijoittamista suoraan pakolaisleireiltä EU-maihin tulisi lisätä. On todella arvokasta, että EU:ssa asiaan panostetaan näin merkittävällä lisärahoituksella. Kiintiöpakolaisjärjestelmä on konkreettinen keino osoittaa tukea kriisimaiden naapurissa sijaitsevia, suurten paineiden alla toimivia valtioita kohtaan", sisäministeri Päivi Räsänen sanoo.