Ajankohtaista

23.4.14

Vapaavuori: Metsä Groupin investointi erinomainen esimerkki perinteisen teollisuuden rohkeudesta uudistua

"Metsä Groupin tänään julkistama suunnitelma biotuotetehtaan rakentamisesta Äänekoskelle on erinomainen esimerkki perinteisen teollisuutemme rohkeudesta uudistua ja katsoa tulevaisuuteen", toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Vapaavuoren mukaan näin mittava teollisuusinvestointi luo toteutuessaan merkittävästi uusia työpaikkoja, lisää vientituloja, nostaa kansantuotetta ja siten hyödyntää koko maamme taloutta.

 

23.4.14

Ministeri Huovinen: Palvelujen vaikuttavuus keskiöön

"Sosiaali- ja terveyspolitiikasta puhuttaessa sanotaan usein, että tarvitaan lisäresursseja. On totta, että meillä on monia isoja haasteita. Enemmän olisi kuitenkin keskusteltava siitä, miten oikea-aikaisilla ja vaikuttavuudeltaan hyvillä palveluilla voitaisiin käyttää nykyisiäkin voimavaroja järkevämmin ihmisten parhaaksi", sanoi peruspalveluministeri Susanna Huovinen sosiaali- ja terveyspolitiikan päivillä 23. huhtikuuta Helsingissä.

 

22.4.14

Ministeri Virkkusen surunvalittelut Jämijärven lento-onnettomuuden johdosta

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen esittää omasta ja koko valtioneuvoston puolesta surunvalittelut Satakunnassa Jämijärvellä tapahtuneen harrasteilmailuonnettomuuden johdosta.

Ministeri Virkkunen esittää syvän osanottonsa uhrien omaisille sekä kaikille, joita traaginen ilmailuonnettomuus on koskettanut.

 

22.4.14

Oikeusministerit keskustelevat Helsingissä EU:n oikeusalueen tulevaisuudesta

Pääministeri Jyrki Katainen ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ovat yhdessä kutsuneet EU-maiden oikeusministereitä keskustelemaan Euroopan oikeusalueen tulevaisuudesta epäviralliseen tapaamiseen Helsingissä maanantaina 28. huhtikuuta.

"Olen hyvin iloinen siitä, että voimme yhdessä pääministeri Kataisen kanssa järjestää tämän korkean tason tapaamisen, ja että niin monta kollegaani saapuu Helsinkiin keskustelemaan Euroopan yhteisen oikeusalueen strategiasta, oikeusvaltioperiaatteesta ja yhteistä eurooppalaisista arvoistamme", sanoo oikeusministeri Henriksson.

 

17.4.2014

Hallitus ehdottaa tiukennuksia pankkilainsäädäntöön

Valtioneuvosto on antanut torstaina 17. huhtikuuta eduskunnalle ehdotuksen uudeksi luottolaitoslaiksi.

Ehdotetulla lailla pantaisiin täytäntöön Euroopan unionin direktiivi ja asetus, jotka perustuvat pankkisääntelyn maailmanlaajuiseen kokonaisuudistukseen (niin kutsuttu Basel III). Tarkoituksena on poistaa niitä epäkohtia nykyisessä lainsäädännössä, joiden on katsottu myötävaikuttaneen vuonna 2008 kärjistyneeseen kansainväliseen finanssikriisiin.

 

17.4.14

Vähävaraisten avun rahastolla jatkoa EU:n ruoka-avulle

Hallitus päätti torstaina 17. huhtikuuta vähävaraisten avun rahaston organisoinnista Suomessa. Rahastoa hallinnoi työ- ja elinkeinoministeriö. Ruoka-apuohjelmaa hallinnoi ja sen toimeenpanosta vastaa Maaseutuvirasto. Ohjelmasta jaetaan kumppaniorganisaatioiden avulla ruokaa vähävaraisimmille.

 

16.4.14

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkunen: Taksialaa syytä avata kilpailulle

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen pitää Kuluttaja- ja kilpailuviraston avausta taksiliikenteen kilpailun lisäämisestä tervetulleena ja odotettuna.

"Henkilöliikennettä koskeva lainsäädäntö on vanhentunut ja uudistuksen tarpeessa. Kokonaisuuden läpikäyminen on perusteltua alan terveen ja toimivan kilpailun vahvistamiseksi, kuten Kuluttaja- ja kilpailuvirastokin esittää", ministeri Virkkunen sanoo.

 

16.4.14

Avoimen tiedon mahdollisuudet esillä Avoin Suomi 2014 -messuilla

Valtioneuvoston kanslia järjestää ensi syksynä yhdessä yhteistyötahojen kanssa avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän suurtapahtuman. Avoin Suomi 2014 -messut pidetään Helsingissä Wanhassa Satamassa 15. ja 16. syyskuuta 2014.

Messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Osallistujat haastetaan hyödyntämään avointa tietoa, yhteisölliseen kehittämiseen ja edistämään yhdessä avoimuutta ja avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on saada näkyvyyttä avoimen tiedon hyödyntämisen mahdollisuuksille ja suomalaisille menestystarinoille.