Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitukseen uusi digitalisaation, datatalouden ja julkisen hallinnon kehittämisen ministerityöryhmä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.9.2021 14.24
Tiedote 497/2021

Valtioneuvosto asetti torstaina 2. syyskuuta digitalisaation, datatalouden ja julkisen hallinnon kehittämisen ministerityöryhmän. Sen tehtävänä on ohjata julkisen hallinnon, digitalisaation, datatalouden ja tietopolitiikan kehittämistä.

Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimii julkista hallintoa koskevissa asioissa kuntaministeri Sirpa Paatero. Muissa asioissa puheenjohtajana toimii maaliskuun 2022 loppuun saakka liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka ja sen jälkeen elinkeinoministeri Mika Lintilä syyskuun 2022 loppuun. Tämän jälkeen ministeri Paatero toimii loppukauden puheenjohtajana kaikissa asioissa. Muut jäsenet ovat valtionvarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson
ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

Uusi ministerityöryhmä koordinoi valtioneuvostotasolla digitalisaatio- ja tietopolitiikkaan, teknologiapolitiikkaan sekä datatalouteen liittyviä toimia ja tilannekuvaa sekä yhteensovittaa kehittämishankkeita. Ministerityöryhmä tekee muun muassa tarvittavat poliittiset linjaukset julkisen hallinnon kehittämisstrategioista ja -ohjelmien toimeenpanosta, julkisen sektorin tuottavuustyöstä, kuntapolitiikan suuntaviivojen valmistelusta, teknologiapolitiikan, digitaalisten palvelujen ja datatalouden kehittämisestä ja tietopolitiikan johtamisesta. 

Valtioneuvosto tarkisti ja päivitti myös nykyisten ministerityöryhmien tehtävänkuvia ja kokoonpanoja puoliväliriihen linjausten jälkeen. Sote-ministerityöryhmän puheenjohtajuus jaettiin siten, että sen puheenjohtajana toimii hyvinvointialueiden uusia tehtäviä (pl. uudet sote-tehtävät), hyvinvointialueiden verotusoikeutta sekä näihin liittyviä rahoituksen muutoksia käsiteltäessä kuntaministeri Sirpa Paatero ja kaikissa muissa asioissa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Suomen kestävän kasvun ministerityöryhmän jäseneksi lisättiin työministeri Tuula Haatainen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä. 

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Matti Niemi, p. 0295 160 165, [email protected]

Lisää aiheesta
 

Anna-Maja Henriksson Annika Saarikko Hanna Sarkkinen Krista Kiuru Krista Mikkonen Mika Lintilä Sirpa Paatero Timo Harakka Tuula Haatainen
 
Sivun alkuun