Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ministeri Tuppurainen tapasi Portugalin Eurooppa-asioiden valtiosihteeri ja yleisten asioiden neuvoston puheenjohtaja Ana Paula Zacariaksen

Valtioneuvoston viestintäosasto
7.5.2021 16.51
Tiedote 297/2021

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen tapasi Portugalin Eurooppa-asioiden valtiosihteeri, yleisten asioiden neuvoston puheenjohtaja Ana Paula Zacariaksen Portugalin Portossa pidettävän EU:n sosiaalihuippukokouksen yhteydessä. Kahdenvälisessä tapaamisessa keskusteliin Portugalin Coimbrassa 17. toukokuuta järjestettävästä epävirallisesta yleisten asioiden neuvoston kokouksesta, jonka asialistalla on muun muassa oikeusvaltioperiaate ja pian alkava EU:n tulevaisuuskonferenssi.

”Oikeusvaltioperiaatteen toteutuminen heijastuu myös EU:n globaaliin asemaan ja vaikutusvaltaan. Myös siksi on tärkeää, että oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen kiinnitetään jatkuvasti huomiota”, ministeri Tuppurainen totesi.

Tulevaisuuskonferenssin osalta ministeri Tuppurainen korosti, että konferenssin tulisi keskittyä kansalaisille tärkeisiin aiheisiin.

”Tulevaisuuskonferenssin päähuomion tulee olla EU:n keskeisten tavoitteiden edistämisessä ja aidossa alhaalta ylös suuntaavasta vuorovaikutuksesta, joka toteutetaan nykyisten perussopimusten puitteissa.”

Tapaaminen oli osa eurooppa- ja omistajaohjausministerin ohjelmaa EU-puheenjohtajamaa Portugalin Portossa järjestämässä sosiaalialan huippukokouksessa, johon hän osallistuu pääministeri Sanna Marinin delegaatiossa. Ministeri Tuppuraisen ohjelmassa on myös tapaaminen Portugalin työministerin Ana Mendez Godinhon kanssa.

Lisätietoja: EU-asioiden alivaltiosihteeri Jori Arvonen p. 295 160 320 ja erityisavustaja Pilvi-Elina Kupias p. 0295 160 995, valtioneuvoston kanslia
 

 
Sivun alkuun