Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Minister Tuppurainen träffade Portugals statssekreterare för Europafrågor och ordföranden för allmänna rådet Ana Paula Zacarias

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 7.5.2021 16.51 | Publicerad på svenska 10.5.2021 kl. 12.48
Pressmeddelande 297/2021

Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen träffade Portugals statssekreterare för Europafrågor och ordföranden för allmänna rådet Ana Paula Zacarias i samband med EU-toppmötet om sociala frågor i Porto i Portugal. Vid det enskilda mötet diskuterades det informella mötet i allmänna rådet som ordnas i Coimbra i Portugal den 17 maj, där bland annat rättsstatsprincipen och konferensen om EU:s framtid står på agendan.

”Genomförandet av rättsstatsprincipen återspeglas även i EU:s globala ställning och inflytande. Därför är det också viktigt att man kontinuerligt fäster uppmärksamhet vid efterlevnaden av rättsstatsprincipen”, konstaterade minister Tuppurainen.

Vad gäller framtidskonferensen betonade minister Tuppurainen att konferensens fokus bör ligga på frågor som är viktiga för medborgarna.

”Framtidskonferensen bör fokusera på att främja EU:s centrala mål och en genuin interaktion nerifrån och upp inom ramen för de nuvarande grundfördragen.”

Mötet var en del av europa- och ägarstyrningsministerns program vid det sociala toppmötet i Porto som ordnas av EU:s ordförandeland Portugal, där Tuppurainen deltar i statsminister Sanna Marins delegation. I minister Tuppurainens program ingår också ett möte med Portugals arbetsminister Ana Mendes Godinho.

Ytterligare information: Jori Arvonen, understatssekreterare för EU-ärenden, tfn 295 160 320 och Pilvi-Elina Kupias, specialmedarbetare, tfn 0295 160 995, statsrådets kansli
 

 
Tillbaka till toppen