Hyppää sisältöön

Valtioneuvoston kanslian Suomi puhuu –kiertueella puhutaan tunteista ja kriiseistä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 22.9.2022 15.30
Tiedote
Kuva tarinateatterista

Valtioneuvoston kanslian Suomi toimii -viestintäkokonaisuus on käynnistänyt Suomi puhuu -kiertueen, jolla keskustellaan henkisestä kriisinkestävyydestä, ja sanoitetaan kriisiajan tunteita. Seuraavaksi Turussa 28.9. nähtävän kiertueen ohjelmassa kriisiajan teemoihin pureudutaan sekä asiantuntijakeskustelun että tarinateatterin keinoin.

Suomi puhuu -kiertue nostaa esiin henkisen kriisinkestävyyden ajankohtana, jona turvallisuusympäristön muutos ja useat päällekkäiset kriisit haastavat yhteiskunnan ja ihmisten kestävyyttä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa aiheuttaa huolta ja ahdistuneisuutta, ja tulevan talven toimeentulo huolettaa nyt monia energiakriisin ja hintojen nousun myötä. Tuore kansalaispulssi osoittaa, että Suomessa asuvien luottamus tulevaan on laskenut alimmilleen, 73 prosenttiin. 

Helsingin Taiteiden yöstä startannut kiertue nähdään seuraavaksi Turussa 28.9., Joensuussa 24.11., ja Rovaniemellä 30.11.

Turun Raatihuoneella klo 17 alkaen kuullaan ensin kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallion vetämää paneelia otsikolla ”Mikä kantaa meitä kriisiaikana”. Keskusteluun osallistuvat sotilasprofessori Aki-Mauri Huhtinen, Suomen Punaisen Ristin koordinaattori Maria Viljanen ja CMI Martti Ahtisaari Peace Foundationin kehittämisjohtaja Riikka Marjamäki. Asiantuntijakeskustelun sisältöön voi vaikuttaa etukäteen jakamalla ajatuksia ja tuntemuksia nimettömänä kyselyssä.

Turun tilaisuudessa klo 18:30 kriisiajan tunteisiin ja ilmiöihin tutustutaan myös tarinateatterin keinoin Nykytunteen museon tunnetarinoiden illassa. Näytöksissä Tarinateatteri Vox tuo poikkeusajan tunteet lavalle niin yleisön kertomusten kuin virtuaaliseen Nykytunteen museoon kirjoitettujen kirjeiden pohjalta.

Sekä tarinateatteri että paneelikeskustelu eri asiantuntijakokoonpanoissa tullaan näkemään myös myöhemmin kiertueella. Päivittyvät tiedot kiertueesta löytyvät Suomi toimii -verkkosivulta

Suomi puhuu –kiertue on osa valtioneuvoston kanslian kaksivuotista Suomi toimii –viestintäkokonaisuutta, jonka tehtävä on tukea ihmisten ja yhteiskunnan toimintaa ja jaksamista kriisitilanteessa, sekä vahvistaa henkistä kriisinkestävyyttä.

Kiertueen tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Päivi Tampere, 0295 160 911 ja viestintäsuunnittelija Janina Orjasniemi, 0295 160 395