Hyppää sisältöön

Suomi on sitoutunut tukemaan julkisen hallinnon innovaatiotoimintaa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2019 9.42
Uutinen

Suomen julkisen hallinnon innovaatiojulistuksen tavoitteena on vahvistaa hallinnon innovaatiotoimintaa. Valtiovarainministeriö kannustaa julkisen hallinnon toimijoita ilmoittamaan innovaatioistaan nyt avoinna olevaan kansainväliseen Call for Innovations -hakuun.

Innovaatiotoiminnan tulisi olla osa organisaatioiden ja virkamiesten arkea. Suomi hyväksyi OECD:n innovaatiojulistuksen yhdessä OECD-maiden kanssa ministerineuvoston kokouksessa jo 22. toukokuuta 2019. Julistus on nyt tiivistetty myös suomeksi.

Suomi on sitoutunut innovaatiojulistuksellaan viiteen innovaatiotoimintaa tukevaan periaatteeseen.

  1. Tuemme ja vahvistamme innovaatiotoimintaa julkisessa hallinnossa
  2. Rohkaisemme ja valmennamme kaikkia virkamiehiä innovointiin
  3. Vaalimme kumppanuuksia ja tuemme moniäänisyyttä
  4. Tuemme tutkimusta, iterointia ja kokeiluja
  5. Levitämme opittua ja jaamme käytäntöjä

Tutustu Suomen julkisen hallinnon innovaatiojulistukseen

Ilmoita julkisen hallinnon innovatiivinen käytäntö 15. joulukuuta mennessä

OECD:n innovaatiotoiminnasta vastaava OPSI-tiimi (OECD:n Observatory of Public Sector Innovation) hakee vuosittain esimerkkejä julkisen hallinnon innovaatioista Call For Innovations -haulla. Parhaat innovaatiot esitellään World Government Summit -tilaisuudessa loppuvuodesta 2020. Innovaatiohaun tarkoituksena on sekä edistää innovaatiotoimintaan liittyvää tutkimusta että inspiroida toimimaan kokeillen ja uusin tavoin.

Valtiovarainministeriöstä kannustetaan kaikkia julkisen hallinnon edustajia ilmoittamaan omia innovaatioitaan mukaan hakuun.

”Uudella tavalla tekeminen, uuden kokeileminen ja näin innovaatiotoimintaan osallistuminen on jokaisen virkamiehen asia. Meillä on Suomessa paljon erinomaisia esimerkkejä julkisen hallinnon innovaatioista, joten tehdään ne näkyviksi”, kehottaa julkisen hallinnon innovaatiotyöstä valtiovarainministeriössä vastaava erityisasiantuntija Pauliina Pussinen.

Innovaatioita voivat ilmoittaa mukaan myös esimerkiksi kansalaisyhteiskunnan toimijat tai yritykset, jotka tekevät yhteistyötä julkisen hallinnon kanssa julkisen sektorin innovaatioiden edistämiseksi.

Tutustu innovaatiohakuun ja ilmoita innovaatiosi mukaan 15. joulukuuta mennessä.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Pauliina Pussinen, puh. 02955 30108, pauliina.pussinen(at)vm.fi

Muokattu 10.12.2019: Lisätty maininta julkisen hallinnon ulkopuolisten toimijoiden osallistumisesta innovaatiohakuun.