Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ravintolarajoituksista luovutaan maaliskuun alussa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.2.2022 13.22
Tiedote 52/2022

Valtioneuvosto on kumonnut asetuksen (1223/2021) 3 §:n 3 momentin sekä 4 ja 6 §:n, joilla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset poistuvat käytöstä.

Asetusmuutos tulee voimaan 1.3.2022 koko maassa. Ravitsemisliikkeitä koskevia rajoitteita harkitaan uudelleen, mikäli tautitilanne muuttuu ja sairaalakuormitus nousee merkittävästi.

Yleiset hygieniavelvoitteet ravintoloille ovat voimassa kaikilla alueilla

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla maaliskuun loppuun asti.

  • Ravitsemisliikkeiden on ilmoitettava asiakkaikseen saapuville näkyvästi, ettei henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravitsemisliikkeeseen. 
  • Ravitsemisliikkeiden on huolehdittava erityisesti siitä, ettei sen tiloissa synny tarpeetonta tungosta ja että asiakkaiden saapuminen liikkeeseen toteutetaan tavalla, jossa pidetään asiakkaiden ja seurueiden välillä riittävä etäisyys.
  • Ravitsemisliikkeiden on huolehdittava tilojen ja pintojen puhdistamisesta, sekä siitä että asiakkaat saavat mahdollisuuden käsien puhdistamiseen.
  • Ravitsemisliikkeiden on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa sen toimintaan ja sisä- ja ulkotilojen käyttöön säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.

Lisätietoja:

Taneli Puumalainen, osastopäällikkö, [email protected] 
Pekka Paaermaa, hallitussihteeri, [email protected]

Rajoitusten käytännön toteuttamiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat aluehallintovirastot.

 
Sivun alkuun