Hyppää sisältöön

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lasten ja nuorten näkemyksiä mielenterveyteen liittyvän tuen saatavuudesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2024 10.01
Tiedote
koululaisia

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) haluaa kuulla lasten ja nuorten näkemyksiä mielenterveyteen liittyvän tuen saatavuudesta ja kehittämisestä. Kysely on auki 15.2.–31.3.2024. Vastauksia hyödynnetään lainvalmistelussa ja muussa kehittämistyössä.

Hallituksen tavoitteena on vahvistaa ja kehittää lasten ja nuorten mielenterveyteen liittyvää tukea. STM valmistelee parhaillaan lakimuutoksia, joiden myötä lapset ja nuoret saisivat helpommin ja laadukkaampaa tukea mielenterveyden ongelmiin. 

– Toivomme, että saamme runsaasti vastauksia. Monilla lapsilla ja nuorilla on omakohtaista kokemusta ja näkemystä mielenterveyspalveluihin hakeutumisesta. Haluamme myös tietää, minkälaista mielenterveyteen liittyvä apu ja tuki tulisi lasten ja nuorten mielestä olla. Nämä ajatukset ovat arvokkaita, kun kehitämme palveluita ja lainsäädäntöä, toteaa erityisasiantuntija Liisa Jokinen STM:stä. 

Kyselyitä on kaksi. Yksi niistä on suunnattu alaikäisille lapsille ja nuorille ja toinen aikuisille. Aikuisille suunnattuun kyselyyn voivat vastata mm. alaikäisten lasten ja nuorten vanhemmat, täysi-ikäiset nuoret sekä mielenterveystyön ammattilaiset, jotka ovat kiinnostuneita lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden kehittämisestä. 

Lisätietoja: 

erityisasiantuntija Liisa Jokinen, p. 0295 163 225, etunimi.sukunimi(at)gov.fi 
 

Sivun alkuun