Hyppää sisältöön

Valtion taideteostoimikunta asetettu toimikaudeksi 2023-2025

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 21.12.2022 14.21
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut valtion taideteostoimikunnan toimikaudeksi 2023-2025. Toimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä Kansallisgalleriasta. Toimikunnassa on puheenjohtaja ja seitsemän muuta jäsentä. Toimikunnan sihteeritehtävistä vastaa Kansallisgalleria.

Muiksi jäseniksi nimettiin valokuva- ja videotaiteilija Marja Helander, asiakaspäällikkö, arkkitehti Jari Auer, muotoilija, muotoilujohtaja Kirsti Saarikorpi, taidegraafikko Ari Pelkonen, taideasiantuntija Mika Savela, kuvataiteilija Pirjetta Brander sekä kuvataiteilija, taidemaalari Heli Hiltunen.

Valtion taideteostoimikunnan pääasiallisena tehtävänä on päättää taideteosten hankinnoista valtion taideteostoimikunnan kokoelmaan ja toteuttaa teosten hankinnat järjestämällä kilpailuja sekä tilaamalla ja ostamalla teoksia. Toimikunta päättää myös hankittujen teosten sijoittamisesta sekä huolehtii muista opetus- ja kulttuuriministeriön antamista tehtävistä. Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta huolehtiminen kuuluu Kansallisgallerian tehtäviin.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Mari Karikoski, p. 0295 330 209

Muualla verkossa

Valtion taideteostoimikunnan verkkosivut

Kulttuuri Petri Honkonen