Hyppää sisältöön

Poliisiylijohtajaksi hakee 8 henkilöä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 10.4.2024 15.21
Tiedote

Poliisihallituksen poliisiylijohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 8 henkilöä. Virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi 1.9.2024 lukien. Poliisiylijohtajan nimittää valtioneuvoston yleisistunto.

Virkaa hakevat seuraavat henkilöt:

Heikinheimo Sanna, oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari

Jalma Raisa, tuotantotekniikan mekaanikko

Kolehmainen Jouni, vankeinhoidon perustutkinto

Koskimäki Ilkka, oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari

Lammi Risto, valtiotieteen maisteri

Lardot Robin, oikeustieteen maisteri

Marks Peter, Master of Business Administration

Nurmi Niklas

Poliisiylijohtaja johtaa Poliisihallitusta ja sen alaista poliisihallintoa. Hän vastaa Poliisihallituksen ja sen alaisen hallinnon johtamisesta, kehittämisestä, ohjauksesta sekä hyvästä hallinnosta sisäministeriön ohjauksen mukaisesti. Lisäksi poliisiylijohtaja vastaa poliisihallinnon hyvästä henkilöstöpolitiikasta ja laadukkaasta henkilöstöjohtamisesta. Poliisiylijohtajan tehtäviin liittyy laaja-alaista kansainvälistä ja kansallista sidosryhmäyhteistyötä. 

Poliisihallitus toimii poliisin ylijohtona. Sen tehtävänä on sisäministeriön ohjauksen mukaisesti suunnitella, kehittää, johtaa ja valvoa poliisitoimintaa ja sen tukitoimintoja sekä vastata poliisin tehtäviin liittyvien kansalaispalvelujen saatavuudesta ja laadusta maan eri osissa. Poliisihallitus päättää poliisiyksiköiden välisestä yhteistoiminnasta, vastaa poliisiyksiköiden tulosohjauksesta ja voimavarojen suuntaamisesta sekä huolehtii muista sille säädetyistä tai määrätyistä tehtävistä.

Lisätietoja:

osastopäällikkö Jukka Aalto, p. 0295 488 510, [email protected]