Hoppa till innehåll

Åtta personer söker tjänsten som polisöverdirektör

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 10.4.2024 15.21
Pressmeddelande

Tjänsten som polisöverdirektör vid Polisstyrelsen söktes inom utsatt tid av 8 personer. Tjänsten tillsätts för högst fem år från och med den 1 september 2024. Polisöverdirektören utnämns av statsrådets allmänna sammanträde.

Följande personer sökte tjänsten:

Heikinheimo Sanna, juris licentiat, vicehäradshövding

Jalma Raisa, mekaniker inom produktionsteknik

Kolehmainen Jouni, grundexamen för fångvården

Koskimäki Ilkka, juris licentiat, vicehäradshövding

Lammi Risto, politices magister

Lardot Robin, juris magister

Marks Peter, Master of Business Administration

Nurmi Niklas

Polisöverdirektören leder Polisstyrelsen och polisförvaltningen under den. Polisöverdirektören ansvarar för ledningen, utvecklingen och styrningen av Polisstyrelsen och den underlydande förvaltningen och för god förvaltning i enlighet med inrikesministeriets styrning. Dessutom ansvarar polisöverdirektören för en god personalpolitik och högklassig personalledning inom polisförvaltningen. Till polisöverdirektörens uppgifter hör brett internationellt och nationellt samarbete med berörda grupper. 

Polisstyrelsen är polisens högsta ledning. Polisstyrelsen har i enlighet med inrikesministeriets styrning till uppgift att planera, utveckla, leda och övervaka polisverksamheten och dess stödfunktioner samt att se till att den medborgarservice som hör samman med polisens uppgifter finns tillgänglig och är av samma kvalitet i hela landet. Polisstyrelsen beslutar om samarbetet mellan polisenheterna, ansvarar för resultatstyrningen av polisenheterna, ser till att resurser riktas till enheterna och sköter övriga uppgifter som enligt bestämmelser eller föreskrifter ankommer på den.

Ytterligare information:

Jukka Aalto, avdelningschef, tfn 0295 488 510, [email protected]