Hyppää sisältöön

Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikkojen aukioloajat poistuvat maanantaista alkaen

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 15.7.2021 13.59
Tiedote 90/2021

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikkojen aukioloajan rajoitukset poistuvat 19.7. alkaen. Sisä- ja ulkorajavalvontaan tulee myös muutoksia. Lisäksi päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta ja hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista.

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikkojen aukioloajan rajoitukset poistuvat 19.7. alkaen. Toisin sanoen rajan ylittäminen Suomen ja Norjan välillä on taas mahdollista ympäri vuorokauden maanantaista alkaen.

Tämän lisäksi koronaviruksen leviämiseen eli epidemiologiseen arvioon perustuen sisärajavalvonta palautetaan uudelleen Suomen ja Maltan sekä Suomen ja Slovenian väliseen liikenteeseen.

Epidemiologiseen arvioon perustuen nykyistä päätöstä muutetaan 19.7.2021 alkaen ulkorajaliikenteessä niin, että maahantulon rajoitukset poistetaan Kanadan asukkailta Kanadasta Suomeen saapuvassa liikenteessä ja palautetaan Israelin asukkaille Israelista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Kaikista maista voi tulla Suomeen 26.7. alkaen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua maanantaista 26.7.2021 alkaen kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet pystyy tarkastamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.

Tämän lisäksi 26.7. alkaen sallitaan EU- tai Schengen-valtiosta saapuvan risteilyaluksen matkustajien maissa käyminen.

Lisätiedot:
Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Kansalaisneuvontapalvelu on ruuhkautunut ja vastauksen saamisessa voi kestää normaalia pidempään. Matkustajia suositellaan tarkistamaan ajankohtaiset rajanylityksen ohjeistukset ensisijaisesti Rajavartiolaitoksen kotisivuilta.