Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Välimeren siirtolaistilanne keskustelun aiheena EU:n sisäministerien epävirallisella illallisella

EU2019FISisäministeriö
15.7.2019 16.04
Tiedote 56/2019

Suomi on EU:n neuvoston puheenjohtajamaana kutsunut kaikkien jäsenvaltioiden ja Schengenin säännöstöön osallistuvien maiden sisäministerit sekä komission jäsenen Dimitris Avramopoulosin keskustelemaan siirtolaistilanteesta Välimerellä epävirallisen illallisen aikana, joka järjestetään EU:n sisä- ja oikeusministereiden epävirallista kokousta edeltävänä iltana 17. heinäkuuta 2019.

"On selvää, että tilanne Välimerellä vaatii meiltä välitöntä huomiota. Puheenjohtajavaltio on keskustellut asiasta joidenkin kiinnostuneiden jäsenvaltioiden kanssa. Siitä huolimatta, että olemme kerta toisensa jälkeen toteuttaneet tapauskohtaisia toimia helpottaaksemme etulinjassa oleviin jäsenvaltioihin kohdistuvaa siirtolaispainetta, nyt tarvitaan etsintä- ja pelastustoimien jälkeisiä pysyvämpiä järjestelyitä, jotta tilanteisiin voitaisiin reagoida nopeasti siirtolaisten poistuttua aluksilta ja siten välttyä siltä, että he joutuisivat kokemaan lisää vastoinkäymisiä. Tämän toimintaperiaatteen on perustuttava vastuunjakoon, ja mukaan on saatava riittävä määrä jäsenvaltioita", sisäministeri Maria Ohisalo sanoo.

Epävirallisen illalliskokouksen tarkoituksena on sopia alustavasti sitoutumisesta yhteiseen toimintalinjaan ja selvittää, kuinka jatkossa edetään.

Keskustelua jatketaan sisäministerien epävirallisessa kokouksessa torstaina 18. heinäkuuta.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, sisäministeriö, puh. 040 720 22 16

Sivun alkuun