Hyppää sisältöön

Työkanava Oy:n toiminta lakkautetaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.4.2024 13.46
Uutinen
Kehysriihi

Hallitus on osana kehysriihessä 15.–16.4.2024 linjattuja säästötoimiaan päättänyt, että valtion rahoitus Työkanava Oy:lle poistetaan ja yhtiön toiminta lakkautetaan. Työkanava Oy:n työllistämistoiminta ei ole käynnistynyt yhtiölle asetettujen tavoitteiden mukaisesti.

Työkanava Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö. Sen tehtävä on työllistää työttömiä, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä henkilöitä.

Työkanava Oy:tä on rahoitettu kansallisen rahoituksen lisäksi EU:n elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF). RRF-rahoitusta saadessaan yhtiö on sitoutunut tiettyihin työllistämistavoitteisiin. Edellytyksiä jatkaa RRF-tukea ei ole, koska yhtiö ei ole saavuttanut EU:n neuvoston päätöksessä sovittua työllistämistavoitettaan. Komission kanssa neuvotellaan Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman päivittämisestä niin, että Työkanava Oy korvataan suunnitelmassa toisella investoinnilla.

Osatyökykyisten käytössä ovat uudistettu palkkatuki sekä muut TE-palvelut. Lisäksi TE-palvelujen kanssa yhteistyötä tekevät muut toimijat, kuten järjestöt, tukevat vaikeimmassa asemassa olevien työnhakijoiden työllistymistä.

Lisätiedot:
osastopäällikkö Jan Hjelt, p. 0295 048 940