Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työministeri Haatainen tutustuu Ruotsissa osatyökykyisiä työllistävän Samhall-yhtiön toimintaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
18.10.2021 8.14
Tiedote
Työministeri Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen ja alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen vierailevat 18.10.2021 Tukholmassa. Ohjelmassa ovat muun muassa tapaaminen Ruotsin työmarkkinaministeri Eva Nordmarkin kanssa ja vierailu Samhall-yhtiössä. Suomi on ottanut Samhallista mallia perustettaessa uutta valtionyhtiötä, joka edistää vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllistymistä.

Samhall on Ruotsin valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, joka tarjoaa työpaikkoja osatyökykyisille henkilöille, jotka eivät itse kykene löytämään töitä avoimilta työmarkkinoilta. Samhall-yhtiöstä saatuja hyviä kokemuksia on hyödynnetty Suomessa, kun on valmisteltu uuden erityistehtäväyhtiön perustamista.

”Ruotsin Samhall-yhtiö on ollut toimiva konsepti, johon myös minä ja me hallituksessa uskomme”, työministeri Haatainen sanoo.

”Suomeen perustettava uusi valtionyhtiö on ennen kaikkein työkalu kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllistämiseen, eli sen ryhmän, joka on aiemmin jäänyt sivuun ja näkymättömäksi”, Haatainen jatkaa.

Hallitus antaa 21.10.2021 eduskunnalle esityksen uudesta erityistehtäväyhtiöstä. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2022 aikana.

Osatyökykyisten työllistymisen lisäksi työministerin vierailulla onesillä muun muassa maahanmuuttajien työmarkkinoille asettuminen. Vierailuun sisältyy myös tutustuminen Ruotsin valtiolliseen sovitteluinstituuttiin (Medlingsinstitutet). 

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353
johtava asiantuntija Leila Vilhunen, TEM, p. 0295 047 120

 
Sivun alkuun