Hyppää sisältöön

Uusi huoltovarmuusneuvosto asetettu vuoden 2026 loppuun saakka

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.6.2024 14.38
Tiedote

Valtioneuvosto asetti 20.6.2024 Huoltovarmuusneuvoston ajalle 1.7.2024–31.12.2026. Sen puheenjohtajaksi kutsuttiin Elisa Oyj toimitusjohtaja Topi Manner ja varapuheenjohtajaksi kansliapäällikkö Timo Jaatinen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Neuvostoon nimitettiin 26 jäsentä.

Huoltovarmuusneuvosto toimii Huoltovarmuuskeskuksen yhteydessä. Neuvoston tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteyksiä keskeisimpiin yhteistyötahoihin, seurata huoltovarmuuden tilaa ja kehitystä sekä tehdä esityksiä toimenpiteistä. 

Huoltovarmuusneuvoston kokoonpanossa ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Puolustusvoimat, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Suomen Pankki ja Ahvenanmaan maakuntahallitus. 

Lisäksi neuvostossa ovat edustettuina laajasti huoltovarmuuden kannalta kriittiset toimialat: tietoliikenne ja muu digitaalinen infrastruktuuri, energia, lääketeollisuus, alkutuotanto ja elintarviketeollisuus, logistiikkasektori, media ja tiedonvälitys, finanssiala, puolustusteollisuus ja -teknologia, kriittinen teollisuus ja vähittäiskauppa. 

Nyt asetettuun Huoltovarmuusneuvostoon kuuluu lain sallima enimmäismäärä eli 26 jäsentä, joista puheenjohtaja ja 15 muuta jäsentä edustavat elinkeinoelämää ja etujärjestöjä. 

Neuvoston kokoonpano löytyy alla olevan valtioneuvoston päätöksen (20.6.2024) liitteestä. 

Lisätiedot:
johtava asiantuntija Mirjami Tanner, TEM, p. 0295 047 167