Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

JEF-ministerikokous Oslossa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 14.6.2022 11.01
Tiedote
Puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston osastopäällikkö Janne Kuusela osallistuu tiistaina Oslossa 14.-15.6.2022 järjestettävään Joint Expeditionary Forcen (JEF) ministerikokoukseen. Osastopäällikkö Kuusela sijaistaa kokouksessa puolustusministeri Antti Kaikkosta.
Kokouksen aiheita ovat Ukrainan tilanne sekä JEF:n toiminnan kehittäminen nykyisessä turvallisuuspoliittisessa ympäristössä.
Kokouksen yhteydessä järjestetään lisäksi Table Top -harjoitus (TTX). TTX:n tavoitteena on JEF:n päätöksentekovalmiuden parantaminen kriisitilanteessa. Mukaan on kutsuttu myös muiden kuin puolustushallintojen edustajia.
Ison-Britannian johtama JEF on kymmenen maan - Alankomaiden, Islannin, Ison-Britannian, Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Suomen, Tanskan ja Viron - muodostama monenvälinen puolustusyhteistyön kehys, jonka päämääränä on kehittää osallistujamaiden sotilaallisia valmiuksia, ennaltaehkäistä erilaisia kriisejä sekä tarvittaessa toimia yhdessä kriisitilanteissa. JEF:n pääasiallinen toimintaympäristö on Pohjois-Eurooppa.
Lisätietoa JEF-ministerikokouksesta antaa vanhempi osastoesiupseeri Tatu Mikkola, puh. +358 295 140 006.
 
Sivun alkuun