Hyppää sisältöön

Ministerityöryhmille sihteeristöt

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.9.2023 16.12
Tiedote

Valtioneuvosto määräsi torstaina 7. syyskuuta yleisistunnossaan pääministeri Petteri Orpon hallituksen ministerityöryhmien sihteeristöt. Ministerityöryhmän jäseniä ovat ministerit, ja sihteeristöillä on työryhmien työssä valmisteleva rooli. Valtioneuvosto päätti ministerityöryhmien kokoonpanosta ja tehtävistä 14.7.2023.

”Ministerityöryhmillä on aivan keskeinen rooli sekä hallituksen yhteisen tilannekuvan muodostamisessa että ennen kaikkea hallitusohjelman toimeenpanossa ja seurannassa”, valtiosihteeri Risto Artjoki sanoi torstaina valtioneuvoston istunnon yhteydessä.

Kestävän hyvinvointiyhteiskunnan ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin sosiaali- ja terveysministeriöstä johtaja Kirsi Kaikko sijaisenaan erityisasiantuntija Erja Koponen.

Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin työ- ja elinkeinoministeriöstä työmarkkinaneuvos Kimmo Ruth sijaisenaan neuvotteleva virkamies Jaana Lappi.

Puhtaan energian, ympäristön ja huoltovarmuuden ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin ympäristöministeriöstä ohjelmapäällikkö Antton Keto sijaisenaan neuvotteleva virkamies Laura Aho.

Sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin sisäministeriöstä johtava asiantuntija Katarine Lindstedt sijaisenaan erityisasiantuntija Annina Ceder.

Lasten, nuorten ja perheiden ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin opetus- ja kulttuuriministeriöstä neuvotteleva virkamies Iiris Patosalmi sijaisenaan erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez.

Liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn ministerityöryhmän pääsihteeriksi määrättiin opetus- ja kulttuuriministeriöstä ylitarkastaja Sari Virta sijaisenaan kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen.

Yhteiskunnan uudistamisen ministerityöryhmän päävastuulliseksi pääsihteeriksi määrättiin liikenne- ja viestintäministeriöstä osastopäällikkö, ylijohtaja Laura Eiro sijaisenaan yksikön johtaja Maria Rautavirta. Lisäksi pääsihteereiksi määrättiin valtiovarainministeriöstä alivaltiosihteeri Susanna Huovinen sekä osastopäällikkö, ylijohtaja Jarkko Levasma sijaisenaan yksikön päällikkö Tomi Hytönen ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä johtaja Jonna Korhonen sijaisenaan erityisasiantuntija Tomi Kytölä.

Lisätietoja: Valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 09 1602 2006, valtioneuvoston kanslia