Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pohjoisen ryhmän puolustusministerit tapaavat Brysselissä

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 19.10.2021 15.12
Tiedote

Pohjoisen ryhmän (Northern Group) puolustusministerit tapaavat ministerikokouksessa Brysselissä 20. lokakuuta. Pohjoisella ryhmällä on kiertävä puheenjohtajuus ja Suomi toimii puolustusministeri Antti Kaikkosen johdolla kokouksen koollekutsujana ja puheenjohtajana.

Pohjoisen ryhmän puolustusministerit keskustelevat alueellisesta turvallisuudesta Pohjois-Euroopassa arktinen alue mukaan lukien. Kokouksessa keskustellaan myös tulevaisuuden haasteista, kuten strategisesta kilpailusta ja murrosteknologiasta, sotilaallisesta liikkuvuudesta ja niin kutsutusta Green Defence -ulottuvuudesta.

"Pohjois-Euroopan turvallisuustilanne on yhteinen intressi Pohjoisen ryhmän maille. Edessämme on myös monia tulevaisuuden kehityskulkuja, kuten uudet teknologiat ja niin kutsuttu Green Defence, jotka haastavat ja antavat mahdollisuuksia puolustushallinnoille. Tällaisista kysymyksistä on mielekästä käydä puolustuspoliittista dialogia tässä ryhmässä", sanoo puolustusministeri Kaikkonen.

Pohjoinen ryhmä on puolustusyhteistyömuoto, johon kuuluu Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Saksa ja Puola.

Lisätietoja tapaamisesta antaa apulaisosastopäällikkö Janne Kuusela, puh. +358 295 140 206 ja viestintään liittyen viestintäsuunnittelija Emma Virkkunen, puh. +358 295 140 176.

 
Sivun alkuun