Hyppää sisältöön

Puolustusministeriö isännöi Naton transformaatiojohtoportaan ennakointikonferenssin Helsingissä 11.-12.6.2024

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 11.6.2024 8.08
Tiedote

Puolustusministeriö isännöi ensimmäistä kertaa järjestettävän Naton transformaatiojohtoportaan (Supreme Allied Command Transformation, ACT) ennakointikonferenssin (Allied Foresight Conference) Helsingissä 11.-12. kesäkuuta 2024. Konferenssin tarkoituksena on tiivistää liittokunnan ennakointiyhteistyötä, tukea puolustuskyvyn kehittämistä sekä jakaa kansallisia parhaita käytäntöjä.

"Monimutkainen ja nopeasti muuttuva toiminta- ja turvallisuusympäristö edellyttää järjestelmällistä ennakointia strategisen suunnittelun ja päätöksenteon tueksi", sanoo puolustusministeri Antti Häkkänen.

Liittokunnan transformaatiojohtoporras vastaa yhteisen ennakoinnin suunnittelusta, toteuttamisesta ja hyödyntämisestä. Suomi on osallistunut Naton ennakointityöhön jo kumppanimaana. Jäsenmaana Suomen ennakointiyhteistyö liittolaisten kanssa on tiivistynyt entisestään.

"Suomen kansallinen ennakointikyky on korkeatasoista niin valtionhallinnossa kuin tutkijoiden keskuudessa. Konferenssin isännöinti tukee myös kansallista ennakointikykyämme", sanoo puolustusministeri Häkkänen.

Konferenssiin osallistuu noin 180 asiantuntijaa Naton jäsen- ja kumppanimaista, Naton osaamiskeskuksista, Euroopan unionista ja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksesta sekä tutkijayhteisöistä.

Lisätietoja konferenssista antaa vanhempi osastoesiupseeri Lauri Kohva, puh. 0295 140 019 sekä viestintään liittyen erityisasiantuntija Emma Virkkunen, puh. 0295 140 176.