Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusvoimille hankitaan lisää tarkkuuskiväärejä

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2023 12.00 | Julkaistu suomeksi 20.2.2023 klo 13.10
Tiedote
Puolustusvoimat hankkii Maavoimille TRG M10-tarkkuuskiväärijärjestelmiä, niiden varaosia ja tarkka-ampujan varusteita Sako Oy:ltä.

TRG M10 on pulttilukkoinen ja lipassyöttöinen tarkkuuskivääri, joka on varustettu suurentavalla optisella tähtäimellä. Yhdessä suorituskykyisen 8.6 x 70 mm tarkkuuspatruunan kanssa se mahdollistaa tarkka-ampujille erilaisiin kohteisiin vaikuttamisen yli 1400 metrin etäisyydelle. Kiväärijärjestelmiin kuuluu myös vaihtokaliiperisarja, joka mahdollistaa ampumaharjoittelun samoilla patruunoilla kuin kiväärijärjestelmällä M23, jota on kehitetty yhdessä Sakon kanssa.

TRG M10 -tarkkuuskiväärijärjestelmä ja sen mukana hankittavat tarkka-ampujan varusteet: (tähystyskaukoputket, laseretäisyysmittarit ja ampumatuet) lisäävät huomattavasti tarkka-ampujien käyttömahdollisuuksia ja parantavat näiden tulen tarkkuutta ja ulottuvuutta. Uusilla tarkkuuskivääreillä rakennetaan useille joukoille soveltuvaa tarkka-ampujasuorituskykyä.

Hankinnan arvonlisäverollinen hinta on n. 11 miljoonaa euroa.

Lisätietoa Puolustusvoimien käytössä olevista tarkkuuskivääreistä löytyy Puolustusvoimien kalustokuvastosta:
- Tarkkuuskivääri 8.6 TKIV 2000
- Tarkkuuskivääri 7.62 TKIV 85
- Tarkkuuskivääri 7.62 Dragunov

Lisätietoa antaa Maavoimien esikunnassa jalkaväen tarkastaja, eversti Juhana Skyttä, puh. 0299 800 (Puolustusvoimien vaihde).


 
Sivun alkuun