Hyppää sisältöön

Rahoitusmarkkinasanastoa kolmella kielellä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 2.8.2017 9.48 | Julkaistu suomeksi 30.1.2018 klo 10.29
Uutinen 39/2017

Valtioneuvoston kanslian käännös- ja kielitoimialalla on valmisteltu finanssialaan liittyvää termistöä, josta julkaistaan nyt noin 85 käsitettä sisältävä Rahoitusmarkkinasanasto.

Sanasto löytyy Sanastot ja ohjeet -verkkosivulta, jolla on muitakin valtioneuvoston kanslian julkaisemia kielimateriaaleja.

Rahoitusmarkkinasanaston pohjana on käytetty englanninkielistä EU-termilistaa, jonka aiheena on erityisesti rahoitusmarkkinoiden toiminta ja markkinoiden väärinkäytön ehkäiseminen.  Valtioneuvoston kansliassa on lisätty sanastoon suomen- ja ruotsinkieliset vastineet ja muita tietoja.

Termitalkoot valtioneuvoston kansliassa jatkuvat muilla ajankohtaisilla rahoitusaiheilla. Käännös- ja kielitoimialan termityötä tukee finanssialan asiantuntijoiden verkosto, jossa on mukana niin talousalan substanssiasiantuntijoita kuin talousaiheisiin perehtyneitä kielen ammattilaisia. Verkosto on tukena suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä termivalintoja tehtäessä ja käsitteiden sisältöä ja termien käyttöä pohdittaessa. Uudet jäsenet verkostoon ovat tervetulleita.

Rahoitusmarkkinasanasto

Lisätietoja: terminologi Niina Elomaa, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 265, niina.elomaa(a)vnk.fi tai termineuvonta(a)vnk.fi.