Hyppää sisältöön

Suomen arktisen neuvottelukunnan puheenjohtaja vaihtuu

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.3.2019 16.39 | Julkaistu suomeksi 11.3.2019 klo 11.15
Uutinen

Suomen arktisen neuvottelukunnan puheenjohtajana vuodesta 2017 toiminut valtiosihteeri Paula Lehtomäki jättää ensi viikolla jäähyväiset valtioneuvoston kanslialle. Lehtomäki aloittaa maaliskuussa Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteerinä.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomen arktisen neuvottelukunnan puheenjohtaja vaihtuu. Lehtomäen tehtävän valtiosihteerinä ja neuvottelukunnan puheenjohtajana ottaa Vesa Vihriälä.

Arktinen neuvottelukunta on valtioneuvoston kanslian asettama toimielin, joka kokoaa yhteen keskeisiä suomalaisia arktisia toimijoita. Sen tehtävänä on muun muassa tukea ja vahvistaa Suomen arktista politiikkaa ja tehdä tunnetuksi arktisia kysymyksiä. Toimikunnan toimikausi jatkuu vuoden 2019 lokakuun loppuun asti.

Perjantaina 8.3. kansainvälisenä naisten päivänä on paikallaan muistuttaa, että myös tasa-arvoasiat ovat arktisia kysymyksiä. Valtiosihteeri Lehtomäki piti avajaispuheenvuoron viime elokuussa järjestetyssä Arktisen yliopiston (UArcticin) tilaisuudessa Women of the Arctic. Viime elokuisiin tunnelmiin voi palata videolla Women of the Arctic –järjestön verkkosivuilla.

Järjestö on Suomessa rekisteröity yhdistys, jonka tavoitteena nostaa tietoisuutta, tukea ja ylläpitää huomiota naisten asemaan ja sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä arktisella alueella.