Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomi mukana älyliikenteen maailmankongressissa Los Angelesissa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2022 11.00
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Minna Kivimäki osallistuu älyliikenteen maailmankongressiin 18.-22.9.2022 Los Angelesissa.

Älyliikenteen maailmankongressi on suurin yksittäinen alan tapahtuma ja se tuo yhteen maailman johtajia, ammattilaisia, päättäjiä, tutkijoita sekä yksityissektorin edustajia. Tänä vuonna ITS World Congressin teemana on "Transformation by Transportation".

Kansliapäällikkö Kivimäki puhuu tiistaina 20.9. liikenneturvallisuutta käsittelevässä paneelissa. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten turvalliset järjestelmät ja älyliikenteen innovaatiot voivat edistää koko maailmanlaajuisen yhteisön turvallisuutta.

Kivimäki vierailee myös näyttelyn pohjoismaisella yhteisosastolla, jolla ovat edustettuina Suomen, Norjan, Tanskan, Ruotsin ja Viron ITS-organisaatiot. Kansliapäällikön ohjelmassa on myös yritystapaamisia.

Vierailun aikana kansliapäällikkö Kivimäki tapaa muun muassa Los Angelesin sataman ja pormestarin toimiston edustajia sekä osallistuu Suomen pääkonsulin residenssissä järjestettävään verkostoitumistilaisuuteen.

Kansliapäällikkö Kivimäen mukana Los Angelesiin matkustaa myös Business Finlandin kokoama yritysvaltuuskunta, jonka vierailukohteita ovat Los Angelesin satamatoimijat osana Business Finlandin Smart Green Ports USA -vientihanketta. Valtuuskuntaan osallistuvat seuraavat yritykset: Citynomadi Oy, DIMECC Oy, Konecranes Finland Oy, Nokia Technologies Oy, Siili Solutions Oyj, Treon Oy, Unikie Oy, Vaisala Oyj ja Wärtsilä Oyj Abp.

Lisätietoja:

osastopäällikkö Laura Eiro, p. +358 40 096 9293, [email protected], Twitter @EiroLaura

ITS America: ITS World Congress 2022

 
Sivun alkuun