Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Koheesiopolitiikasta vastaavat ministerit käsittelevät EU:n uutta koheesiokertomusta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.6.2022 13.17
Tiedote 354/2022

EU:n koheesiopolitiikasta vastaavat ministerit kokoontuvat yleisten asioiden neuvoston kokoukseen Luxemburgiin torstaina 2. kesäkuuta. Neuvostossa käydään näkemystenvaihto kahdeksannesta koheesiokertomuksesta ”Koheesio Euroopassa 2050 mennessä” ja hyväksytään kertomusta koskevat neuvoston päätelmät. Suomea kokouksessa edustaa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen valtiosihteeri Vesa Vuorenkoski.

Komissio julkaisi kahdeksannen koheesiokertomuksen ja antoi sitä koskevan tiedonannon 4.2.2022. Tiedonannossa kuvataan keskeisimmät muutokset alueellisissa kehityseroissa kuluneen vuosikymmenen aikana ja miten toimintapolitiikoilla on vaikutettu näihin eroihin. Tiedonannossa korostetaan vihreän siirtymän ja digitaalisen siirtymän mahdollisuuksia EU:n kasvun uusina vetureina.

Kertomusta koskevat neuvoston päätelmät ovat Suomen hyväksyttävissä. Suomi painottaa, että koheesiopolitiikka on EU:n keskeinen rahoitusväline kestävän kasvun, työllisyyden ja osaamisen edistämiseksi koko unionin alueella. Erityinen tarve EU:ssa on vähiten kehittyneiden alueiden tuelle. Suomelle keskeinen erityiskysymys on pohjoisten harvaan asuttujen alueiden tukeminen. Lisäksi koheesiopolitiikalla voidaan osaltaan vauhdittaa yksityisen rahoituksen suuntautumista vihreisiin kohteisiin.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Heli Siivola p. 050 576 7745 ja erityisavustaja Saara Pokki p. 050 478 6363, valtioneuvoston kanslia
 

 
Sivun alkuun