Hyppää sisältöön

Aki Lindén perhe- ja peruspalveluministeriksi

sosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 4.2.2022 13.06
Tiedote 70/2022
Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén

Tasavallan presidentti nimitti perjantaina 4. helmikuuta kansanedustaja, lääketieteen lisensiaatti, valtiotieteen maisteri Aki Lindénin valtioneuvoston jäseneksi ja perhe- ja peruspalveluministeriksi.

Samalla presidentti vapautti pyynnöstä kansanedustaja, valtiotieteiden maisteri Krista Kiurun valtioneuvoston jäsenyydestä ja perhe- ja peruspalveluministerin tehtävästä. Kiuru jää perhevapaalle.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston yleisistunnossa päätettiin muutoksista ministereiden työnjakoon, ministerityöryhmien kokoonpanoihin ja sijaisuuksiin. Lisäksi Lindén antoi virka- ja tuomarinvakuutuksen.

Lindén toimii puheenjohtaja koronaministerityöryhmässä ja sote-ministerityöryhmässä pois lukien ne tehtävät, jotka kuuluvat kuntaministeri Sirpa Paaterolle. Lisäksi Lindén on jäsen lapsi- ja nuorisopoliittisessa ministerityöryhmässä sekä sosiaaliturvauudistuksen ministeriseurantaryhmässä.

Valtioneuvosto nimitti Eila Mäkipään jatkamaan valtiosihteerin virassa.

Lisätietoja: valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 0295 160 136, [email protected], valtioneuvoston kanslia