Hoppa till innehåll

Aki Lindén utnämnd till familje- och omsorgsminister

social- och hälsovårdsministerietstatsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 4.2.2022 13.06
Pressmeddelande 70/2022
Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén

Fredagen den 4 februari utnämnde republikens president riksdagsledamoten, medicine licentiaten, politices magistern Aki Lindén till medlem av statsrådet och till familje- och omsorgsminister.

Samtidigt befriade presidenten på begäran riksdagsledamoten, politices magistern Krista Kiuru från medlemskap i statsrådet och från uppdraget som familje- och omsorgsminister, eftersom hon blir familjeledig.

Vid sitt allmänna sammanträde efter presidentföredragningen beslutade statsrådet om ändringar i ministrarnas arbetsfördelning, i sammansättningen i ministerarbetsgrupper och i ministrarnas ställföreträdare. Dessutom avgav minister Lindén tjänsteförsäkran och domarförsäkran.

Lindén är ordförande för ministerarbetsgruppen för samordning av coronaåtgärder och för ministerarbetsgruppen för social- och hälsovård, med undantag för de uppgifter som hör till kommunminister Sirpa Paatero. Lindén är också medlem i ministerarbetsgruppen för barn- och ungdomspolitik och i den ministerarbetsgrupp som övervakar reformen av den sociala tryggheten.

Statsrådet utnämnde Eila Mäkipää till att fortsätta i sin tjänst som statssekreterare.

Ytterligare information: Päivi Paasikoski, statsrådets kommunikationsdirektör, tfn 0295 160 136, [email protected], statsrådets kansli