Hyppää sisältöön

Uusi yhteistyöryhmä luo yhteistä tilannekuvaa digitalisaatiosta ja datataloudesta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.4.2024 8.58
Uutinen
Heijastus ikkunassa

Valtiovarainministeriö on asettanut digitalisaation ja datatalouden strategisen yhteistyöryhmän. Tavoitteena on vahvistaa julkisen hallinnon toimijoiden välistä yhteistyötä, koordinaatiota ja tiedonkulkua digitalisaatiosta ja datataloudesta. Lisäksi ryhmä tukee digitoimiston ja yhteiskunnan uudistamisen ministerityöryhmän toimintaa.

Yhteistyöryhmä muodostaa koko julkisen hallinnon yhteistä tilannekuvaa digitalisaation ja datatalouden kehittämisestä. Yhteistyössä käsitellään keskeisiä digitalisaatiota, datataloutta ja tiedonhallintaa koskevia sääntelyehdotuksia ja kehittämissuunnitelmia. Työryhmän toiminnan tukemiseksi on perustettu myös valmisteleva asiantuntijasihteeristö toimintaan osallistuvien organisaatioiden asiantuntijoista. Digitalisaation ja datatalouden yhteistyöryhmän  toimikausi on 2.4.2024 - 31.12.2027.

Työryhmän tehtävänä on:

  • tuottaa strategista näkemystä ja kannanottoja poikkihallinnollisesti digitalisaation ja datatalouden johtamisen sekä digitoimiston tavoitteiden saavuttamisen tueksi.
  • tukea julkisen sektorin yhteistyötä kansallisen digitaalisen kompassin toimeenpanon toteuttamisessa ja arvioida toimeenpanon vaikutuksia.
  • käsitellä julkisen hallinnon digitalisaation kannalta keskeisiä sääntelyehdotuksia ja kehittämiskokonaisuuksia.

Yhteistyöryhmän kokoonpano

Työryhmän puheenjohtajana toimii alivaltiosihteeri Susanna Huovinen valtiovarainministeriöstä ja osallistuvat organisaatiot ovat; 

valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, puolustusministeriö, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, oikeusministeriö, valtiovarainministeriö, 

Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Oulun kaupunki, Tampereen kaupunki, Suomen Kuntaliitto ry, Keski-Suomen hyvinvointialue, Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Digi- ja väestötietovirasto, Kansaneläkelaitos.

Lisätietoja: 
Tietohallintoneuvos Heikki Talkkari, puh. 0295 530 096, [email protected]