Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Marin ja Uuden-Seelannin pääministeri Ardern tapasivat Aucklandissa

25.11.2022 16.50

Pääministeri Sanna Marin ja Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ovat tavanneet Aucklandissa. Kyseessä on ensimmäinen Suomen pääministerin vierailu Uuteen-Seelantiin. 

Tapaamisessa korostui, miten Uusi-Seelanti ja Suomi ovat kumpikin edistyksellisiä demokratioita ja pyrkivät puolustamaan yhteisiä arvoja aktiivisesti monenvälisessä järjestelmässä.

Ajankohtaista

Suomi lähetti energiasektorin apua Ukrainaan

30.11.2022 16.04
SM TEM
Suomi lähetti 24.11. Ukrainaan lisää kipeästi kaivattua energiasektorin apua. Nyt lähtenyt kokonaisuus piti sisällään sähköverkon komponentteja, kuten virtamuuntajia, katkaisijoita ja releitä. Aiemmin syksyllä Ukrainaan lähetettiin 28 virtamuuntajaa.

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla lähestyy

30.11.2022 11.55
VNK
Pääministeri Sanna Marin emännöi itsenäisyyspäivän viikon juhlaa 7. joulukuuta yli 560 lapselle. Tilaisuuteen Säätytalossa osallistuvat myös valtiovarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Ulkoministeri Haavisto vieraili Ukrainassa

28.11.2022 20.32
UM
Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Kiovassa, Ukrainassa Pohjoismaiden ja Baltian ulkoministerien kanssa 28. marraskuuta. Vierailun aikana ministerit tapasivat muun muassa Ukrainan presidentin ja ulkoministerin. Vierailulla osoitettiin maiden vahvaa tukea Ukrainalle.

Suomi-palkinnot kahdeksalle - kullekin 15 000 euroa

30.11.2022 15.00
OKM
Ansioituneille taiteilijoille ja toimijoille myönnettävät Suomi-palkinnot saavat tänä vuonna yhteiskunnallinen vaikuttaja ja ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Alli Haapasalo, kuraattori Veikko Halmetoja, kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen, näyttelijä Kaija Pakarinen, säveltäjä Sanna Salmenkallio, lauluntekijä ja kansantaiteilija Jaakko Teppo sekä Yläkaupungin Yö –kaupunkifestivaali.

Sisäministeri Mikkonen osallistuu Euroopan komission kiintiöpakolaisfoorumiin – uudelleensijoittamista on jatkettava myös kriisiolosuhteissa 

29.11.2022 15.30
SM
Euroopan komissio järjestää 29.11. videoyhteydellä korkean tason keskustelutilaisuuden, jonka aiheena on kiintiöpakolaisten vastaanotto ja sen edistäminen sekä työperusteiset täydentävät väylät pakolaisille. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Krista Mikkonen.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti 2023

Valtioneuvosto antoi eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2023. Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotetaan 80,5 miljardia euroa. Tuloiksi arvioidaan 72,5 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 8,0 miljardia euroa alijäämäinen.

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma vuosille 2023–2026

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on sopinut vuosien 2023–2026 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallitus on kehysriihessään linjannut mittavista toimista, jotka vahvistavat turvallisuutta, luovat näkymää tulevaisuuteen ja rakentavat kestävää kasvua.

Hallitusohjelma

Hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun