Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eduskuntavaalit sunnuntaina 2.4.2023

16.3.2023 10.44

Eduskuntavaalit toimitetaan 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa äänioikeutetut Suomen kansalaiset valitsevat 200 kansanedustajaa neljä vuotta kestävälle vaalikaudelle. 

Jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta, on oikeus äänestää eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa voi äänestää joko vaalipäivänä sunnuntaina 2.4. tai ennakkoon ennakkoäänestysaikana 22.–28.3.

Ajankohtaista

Pääministeri Marin osallistuu Eurooppa-neuvostoon ja eurohuippukokoukseen Brysselissä

21.3.2023 11.48
VNK
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä 23.–24. maaliskuuta järjestettäviin Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja eurohuippukokoukseen. Eurooppa-neuvoston aiheita ovat Ukraina; kilpailukyky, sisämarkkinat ja talous sekä energia. Eurooppa-neuvoston kokous alkaa EU-johtajien tapaamisella YK:n pääsihteeri António Guterresin kanssa.

EU-ministerivaliokunta linjasi kannat Ukrainaa ja Euroopan kilpailukykyä käsittelevään Eurooppa-neuvostoon

22.3.2023 12.29
VNK
Suomen ja EU:n lippu
Valtioneuvoston EU-ministerivaliokunta linjasi keskiviikkona 22. maaliskuuta kantoja Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja eurohuippukokoukseen, EU:n energianeuvoston kokoukseen sekä asetusehdotukseen uusien raskaiden ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen raja-arvoista.

Suomesta jätevedenpuhdistuksen laitelahjoitus Ukrainaan

22.3.2023 9.30
YM
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY -kuntayhtymä on tilannut Espoon Suomenojan jätevedenpuhdistamon laitteiden inventoinnin tavoitteena lahjoittaa niitä Ukrainaan sikäläisten vesilaitosten käyttöön. Ympäristöministeriö tukee laitelahjoitusta.

Lakimuutos toisi tartuntatautirekisterin tiedot nykyistä laajemmin terveydenhuollon työntekijöiden käyttöön

21.3.2023 14.58
STM
Tartuntatautilakia on tarkoitus muuttaa siten, että THL:n tartuntatautirekisteristä voisivat saada tietoa kaikki tartuntatautien torjuntaan osallistuvat terveydenhuollon työntekijät eivätkä ainoastaan tartuntataudeista vastaavat lääkärit. Lakimuutos on parhaillaan lausunnolla.

Barentsin alueen alkuperäiskansojen huippukokous Brysselissä

22.3.2023 9.14
UM
Suomen saamelaiskäräjät ja Suomen Barentsin euroarktisen neuvoston puheenjohtajuus järjestävät yhteistyössä Euroopan parlamentin kanssa alkuperäiskansojen huippukokouksen Brysselissä 22.–24. maaliskuuta.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023

Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on käynnissä Suomessa 22.–28. maaliskuuta ja ulkomailla 22.–25. maaliskuuta.

Tietoa seuraavalle hallitukselle

Tietoa seuraavalle hallitukselle

Ministeriöissä on koottu virkapuheenvuoroja tulevan hallituskauden avainkysymyksistä. Ne tarjoavat tietopohjaa vaalikeskusteluihin ja hallitusneuvottelujen tueksi.

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti eli talousarvio on vuosittainen valtion taloutta ja varainhoitoa koskeva suunnitelma, joka sisältää valtion seuraavan vuoden määrärahat ja tulot.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun