Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalossa

2.6.2023 16.06

Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalossa maanantaina 5. kesäkuuta neuvotteluiden kuudennella viikolla.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo kertoi neuvotteluiden etenemisestä tiedotustilaisuudessa perjantaina 2. kesäkuuta.

Hallituksen muodostajan Petteri Orpon tiedotustilaisuuden tallenne 2.6. | YouTube

Ajankohtaista

Ulkoministerit Haavisto ja Blinken allekirjoittivat 6G-yhteistyötä koskevan julkilausuman

2.6.2023 12.07
LVM OKM TEM UM
Ulkoministeri Pekka Haavisto ja Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken allekirjoittivat Suomen ja Yhdysvaltain välistä 6G-yhteistyötä koskevan julkilausuman Helsingissä 2. kesäkuuta. Julkilausumassa todetaan yhteinen tahtotila tiivistää yhteistyötä 6G:n tutkimuksen ja kehityksen kannalta keskeisillä aloilla ja lisätä vuorovaikutusta suomalaisten ja yhdysvaltalaisten toimijoiden välillä.

Pääministeri Marin korosti vahvaa tukea Ukrainalle Moldovan huippukokouksessa

1.6.2023 17.14
VNK
Euroopan poliittisen yhteisön 47 eurooppalaisen maan johtajat ryhmäkuvassa
EU-maiden johtajat sekä 20 EU:n ulkopuolisen eurooppalaisen maan johtajat kokoontuivat Euroopan poliittisen yhteisön huippukokoukseen Moldovassa 1. kesäkuuta. Huippukokouksessa keskityttiin kolmeen teemaan, joita olivat turvallisuus, energia sekä yhteyksien vahvistaminen osallistujamaiden kesken.

Puolustusvoimille panssaroituja 6x6-miehistönkuljetusajoneuvoja

2.6.2023 10.00
PLM
Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan panssaroituja 6x6-miehistönkuljetusajoneuvoja Patrialta. Maavoimille hankitaan 91 kpl panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja varusteineen. Hankintaan kuuluu ajoneuvojen lisäksi muun muassa varaosia ja työkaluja sekä käyttö- ja huoltokoulutusta. Hankintaan sisältyy lisähankintavaraus, jonka lunastamalla on mahdollisuus hankkia enintään 70 ajoneuvoa lisää.

Henriksson pisimpään oikeusministerinä

1.6.2023 11.02
OM VNK
Ministeri Anna-Maja Henriksson on ollut sunnuntaina 4. kesäkuuta yhteensä 2 898 päivää oikeusministerinä. Hän ohittaa tuolloin ministeritilastossa pitkäaikaisen oikeusministerin Christoffer Taxellin.

Ennustepoikkeamaraportti
Venäjän hyökkäyssota heikensi vuoden 2022 talousennusteen osuvuutta

31.5.2023 11.08
VM
Ennustepoikkeamaraportissa tarkastellaan, miten valtiovarainministeriön talousennuste vuodelle 2022 vastasi toteutunutta talouskehitystä. Syksyllä 2021 bruttokansantuotteen kasvuksi ennustettiin 2,9 prosenttia, mutta kasvu oli 2,1 prosenttia. Ennustepoikkeamaan vaikutti merkittävästi Venäjän aloittama hyökkäyssota.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun