Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalossa

26.5.2023 19.08

Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalossa maanantaina 29.5. neuvotteluiden viidennellä viikolla.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo vastasi median kysymyksiin neuvottelupäivän päätteeksi lauantaina 27.5.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpon kommentit medialle 27.5. | YouTube

Ajankohtaista

Suomi lähettää Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua

25.5.2023 13.47
PLM
Suomi toimittaa Ukrainaan lisää puolustustarvikeapua. Tasavallan presidentti päätti asiasta 25.5.2023 valtioneuvoston esityksestä. Tämä on kuudestoista puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle.

Työttömiä työnhakijoita huhtikuussa 246 100

24.5.2023 8.02
TEM
Työttömien työnhakijoiden määrä oli huhtikuun lopussa 246 100. Se on 7 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 7 400 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin huhtikuussa 74 400. Kaikkiaan avoinna oli 170 300 työpaikkaa, mikä on 70 400 vähemmän kuin vuosi sitten.

Uusi Ministerin käsikirja on julkaistu

23.5.2023 10.42
VNK
Kuvituskuva Ministerin käsikirjan kannesta
Valtioneuvoston kanslia on julkaissut uudistetun Ministerin käsikirjan, joka tarjoaa kattavan tietopaketin valtioneuvoston toiminnasta. Se on tarkoitettu työn tueksi ja avuksi tulevan hallituksen ministereille ja heidän avustajilleen, mutta siinä on paljon tietoa valtioneuvoston toiminnasta ja käytännöistä myös muille kiinnostuneille.

Vastuullisuus noussut osaksi strategiaa ja palkitsemista valtio-omisteisissa yhtiöissä – nyt työtä teettävät biodiversiteetti ja regulaatio

23.5.2023 11.23
valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto keräsi tänä vuonna aiempaa laajemmin ja kattavammin tietoa valtio-omisteisten yhtiöiden vastuullisuudesta. Seurannassa ovat mm. vastuullisuustavoitteet johdon palkitsemisessa ja yhtiösalkun kokonaispäästöt sekä ilmastotavoitteet.

Tutkimus: Naiset sijoittuvat jo työuran alussa miehiä alemmas hierarkiassa

25.5.2023 9.32
STM
Asiantuntijoita hybridipalaverissa. Kolme työntekijää neuvotteluhuoneessa, kolme työntekijää etäyhteydellä mukana. Kaikki kuuntelevat keskittyneenä kuvan ulkopuolelle jäävää henkilöä.
Kuvituskuva
Naisten ja miesten keskiansioiden ero on Suomessa hieman alle 16 prosenttia koko työmarkkinoilla. Eron taustalla vaikuttaa osaltaan työelämän työnjako miesten ja naisten välillä. Tutkimustulosten mukaan naiset sijoittuvat jo työuran alussa miehiä alemmille hierarkiatasoille ja palkkaryhmiin. Tutkimus on osa samapalkkaisuusohjelmaa 2020-2023.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun