Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eduskuntavaalit sunnuntaina 2.4.2023

16.3.2023 10.44

Eduskuntavaalit toimitetaan 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa äänioikeutetut Suomen kansalaiset valitsevat 200 kansanedustajaa neljä vuotta kestävälle vaalikaudelle. 

Jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta, on oikeus äänestää eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaaleissa voi äänestää joko vaalipäivänä sunnuntaina 2.4. tai ennakkoon ennakkoäänestysaikana 22.–28.3.

Ajankohtaista

Pääministeri Marin osallistuu Eurooppa-neuvostoon ja eurohuippukokoukseen Brysselissä

21.3.2023 11.48
VNK
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä 23.–24. maaliskuuta järjestettäviin Eurooppa-neuvoston kokoukseen ja eurohuippukokoukseen. Eurooppa-neuvoston aiheita ovat Ukraina; kilpailukyky, sisämarkkinat ja talous sekä energia. Eurooppa-neuvoston kokous alkaa EU-johtajien tapaamisella YK:n pääsihteeri António Guterresin kanssa.

Lakimuutos toisi tartuntatautirekisterin tiedot nykyistä laajemmin terveydenhuollon työntekijöiden käyttöön

21.3.2023 14.58
STM
Tartuntatautilakia on tarkoitus muuttaa siten, että THL:n tartuntatautirekisteristä voisivat saada tietoa kaikki tartuntatautien torjuntaan osallistuvat terveydenhuollon työntekijät eivätkä ainoastaan tartuntataudeista vastaavat lääkärit. Lakimuutos on parhaillaan lausunnolla.

Eurooppaministerit valmistelevat maaliskuun Eurooppa-neuvostoa

20.3.2023 15.41
VNK
EU:n yleisten asioiden neuvosto kokoontuu tiistaina 21 maaliskuuta Brysselissä. Kokouksen pääaiheena on maaliskuun Eurooppa-neuvoston valmistelu. Lisäksi neuvoston aiheina on EU:n ja Ison-Britannian suhde ja neuvoston vuosittainen oikeusvaltiovuoropuhelu. Suomea kokouksessa edustaa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

Suomelta lisätukea Turkin ja Syyrian maanjäristysalueelle

20.3.2023 17.25
UM
Suomi myöntää 12 miljoonaa euroa lisätukea humanitaariseen apuun Turkin ja Syyrian maanjäristyksestä selvinneiden auttamiseksi. Tuella rahoitetaan ruoka-apua, vesihuoltoa, hätäapumajoitusta ja suojaa kotinsa menettäneille.

Työttömiä työnhakijoita helmikuussa 258 100

21.3.2023 8.03
TEM
Työttömien työnhakijoiden määrä oli helmikuun lopussa 258 100. Määrä on vähentynyt vuodessa 7 500 työnhakijalla.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski 7 500 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin helmikuussa 92 000. Kaikkiaan avoinna oli 198 400 työpaikkaa, mikä on 44 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023

Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on käynnissä Suomessa 22.–28. maaliskuuta ja ulkomailla 22.–25. maaliskuuta.

Tietoa seuraavalle hallitukselle

Tietoa seuraavalle hallitukselle

Ministeriöissä on koottu virkapuheenvuoroja tulevan hallituskauden avainkysymyksistä. Ne tarjoavat tietopohjaa vaalikeskusteluihin ja hallitusneuvottelujen tueksi.

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti eli talousarvio on vuosittainen valtion taloutta ja varainhoitoa koskeva suunnitelma, joka sisältää valtion seuraavan vuoden määrärahat ja tulot.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun