Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Koko Suomen itäraja suljetaan

28.11.2023 16.59

Valtioneuvosto on päättänyt sulkea Raja-Joosepin rajanylityspaikan torstaista 30.11. alkaen. Kaikki rajanylityspaikat Suomen ja Venäjän välisellä maarajalla ovat suljettuja 13.12. saakka. Suomen ulkorajoilla kansainvälistä suojelua on mahdollista hakea vain avoinna olevilla lentoliikenteen ja vesiliikenteen rajanylityspaikoilla.

Hallitus ja viranomaiset seuraavat itärajan tilanteen kehittymistä tarkasti. 

Tiedotustilaisuuden tallenne 28.11. | YouTube

Ajankohtaista

Pääministeri Orpo avaa Suomen paviljongin Dubaissa

30.11.2023 10.00
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo.
Pääministeri Petteri Orpo avaa Suomen paviljongin 1. joulukuuta YK:n ilmastokokouksen yhteydessä Dubaissa. Suomella on ensimmäistä kertaa ilmastokokouksen yhteydessä maapaviljonki, jossa esitellään suomalaisia ilmastoratkaisuja, kuten puhtaan energian innovaatioita.

Joukkoliikenteen tarkastusmaksu nousee 100 euroon HSL-alueella

29.11.2023 11.40
LVM
Ihmisiä ja raitiovaunu pysäkillä talvisessa Helsingissä.
Raitiovaunu Helsingissä. (Kuva: Karavanov Lev / Shutterstock)
Liikenne- ja viestintäministeriö on muuttanut asetusta joukkoliikenteen tarkastusmaksusta. Muutoksen myötä joukkoliikenteen tarkastusmaksu nousee 80 eurosta 100 euroon Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän toimivalta-alueellaan järjestämässä joukkoliikenteessä. Asetus tulee voimaan 1.1.2024.

Työvoimabarometri: suurin osa Suomesta kärsii kohtaanto-ongelmasta

29.11.2023 9.02
TEM
Uudistettu Työvoimabarometri keskittyy tänä syksynä teknologia- sekä sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan tulevaisuudennäkymiin. Eniten työvoimapulaa on sote-alalla, jossa tarvitaan erityisesti osaamista ikääntyneiden hoivaan. Teknologia-alan ennakoidaan kääntyvän parempaan ensi kesän jälkeen.

Valtakunnallista lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 4. joulukuuta

27.11.2023 15.52
VNK
Lasten itsenäisyyspäivän juhlatunnelmaa Säätytalossa vuonna 2022
Juhlatunnelmaa vuoden 2022 juhlasta Säätytalosta
Valtioneuvoston linnaan on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2013 syntynyttä lasta. Pääministeri Petteri Orpo toivottaa jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi tilaisuuden aluksi. Juhlaan osallistuvat myös valtiovarainministeri Riikka Purra, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala sekä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Suomella ja Ruotsilla historiallinen yhteiskokous turvallisuudesta Helsingissä

27.11.2023 16.48
VNK
Kuvassa pääministerit Petteri Orpo ja Ulf Kristersson seisovat vierekkäin tiedotustilaisuudessa. Taustalla Ruotsin, Suomen ja EU:n liput.
Pääministeri Petteri Orpo ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tapasivat 27. marraskuuta Helsingissä. Pääministerien keskusteluissa painottuivat maiden kahdenväliset suhteet, turvallisuustilanne sekä muut ajankohtaiset kansainväliset kysymykset ja EU-asiat. Myös viimeaikaiset tapahtumat Suomen itärajalla nousivat esille.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun