Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Orpo ja Viron pääministeri Kallas painottivat yhä tiiviimpää yhteistyötä

29.9.2023 9.34

Pääministeri Petteri Orpo korosti Suomen ja Viron suhteiden tärkeyttä tavatessaan Viron pääministeri Kaja Kallaksen Helsingissä perjantaina 29. syyskuuta.

Pääministerit Orpo ja Kallas keskustelivat yhteistyön syventämisestä turvallisuus- ja puolustussektoreilla sekä energiahankkeissa.

Tiedotustilaisuuden tallenne 29.9. | YouTube

Ajankohtaista

Pääministeri Petteri Orpon puhe Helsinki Security Forumissa 29.9.2023

29.9.2023 16.03
VNK
Valokuva pääministeri Petteri Orposta
Pääministeri Petteri Orpo puhui Helsinki Security Forumissa perjantaina 29.9.2023. Puhe muutosvarauksin. Vain englanniksi.

Uuden vammaispalvelulain voimaantulo siirtyy 

29.9.2023 11.40
STM
Uusi vammaispalvelulaki tulee voimaan 1.1.2025. Lain soveltamisalaa tarkennetaan erikseen annettavalla esityksellä vuoden 2024 aikana.

FAL-yleissopimuksen liitteen muutoksilla edistetään globaalia merenkulun digitalisaatiota

29.9.2023 11.33
LVM
Rahtialus Helsingin edustalla. (Kuva: Mika Pakarinen, Keksi/LVM)
Tasavallan presidentti hyväksyi kansainvälisen merenkulkujärjestön meriliikenteen helpottamista käsittelevän komitean 46. istunnon päätöslauselman 29.9.2023. Päätöslauselman tarkoituksena on edistää globaalia merenkulun digitalisaatiota vahvistamalla sähköistä tiedonvaihtoa.

Pääministeri Petteri Orpo painottaa vahvempaa EU-vaikuttamista

29.9.2023 9.56
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo.
Kuva: EU:n neuvosto
Pääministeri Petteri Orpo korostaa ennakoivan vaikuttamisen tärkeyttä Euroopan unionin päätöksenteossa. Valtioneuvoston jäsenille lähettämässään kirjeessä pääministeri Orpo nostaa esille useita Suomelle tärkeitä EU-politiikan painopisteitä. Orpon mukaan geopoliittiset epävarmuudet kuten Venäjän Ukrainassa käymä hyökkäyssota lisäävät tarvetta vahvistaa ja valmistaa unionia uudistuksiin. Suomen on vaikutettava EU:n tuleviin tavoitteisiin aktiivisesti kaikilla valmistelun ja päätöksenteon tasoilla.

Työryhmä tarkastelee avioliittoon pakottamisen rangaistavuutta rikoslaissa

28.9.2023 16.13
OM
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella lakiehdotus avioliittoon pakottamisen rangaistavuuden selkeyttämiseksi. Rikoslain täsmentäminen tältä osin on kirjattu pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun