Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Orpon hallitus budjettiriihessä: Nyt Suomea ryhdytään kääntämään kestävän kasvun uralle

19.9.2023 20.10

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun uralle.

Hallitus käynnistää työllisyyttä ja kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myönteiset vaikutukset julkiseen talouteen näkyvät lähivuosina. Lisäksi hallitus päätti sopeutustoimista.

Valtion budjetti 2024
Tiedotustilaisuuden tallenne 19.9. | YouTube
Tiedotustilaisuuden esitysmateriaalit

Ajankohtaista

Kansalaispulssi: Kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta ja luottamus useisiin instituutioihin heikentynyt

22.9.2023 14.25
VNK
Kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta on laskenut syyskuun Kansalaispulssi-kyselyssä selvästi alimmilleen sitten kevään 2020. Ainakin melko oikeudenmukaisena yhteiskuntaa pitää nyt 64 prosenttia vastaajista. Kesäkuussa vastaava osuus oli 75 prosenttia.

Hallitus nostaa Kela-korvauksia hoitojonojen purkamiseksi

22.9.2023 12.11
STM
Hallitus päätti budjettiriihessä Kela-korvausten nostamisesta hallitusohjelman mukaisesti. Kokonaisuudessaan Kela-korvauksia nostetaan 500 miljoonalla, josta valtion rahoitusosuus on 335 miljoonaa. Korvausten nostamisella pyritään purkamaan perusterveydenhuollon hoitojonoja.

EU-ministerivaliokunnan aiheena ukrainalaisten suojelun jatkaminen

22.9.2023 11.01
VNK
Suomen ja EU:n liput vierekkäin
Valtioneuvoston EU-ministerivaliokunta kokoontui perjantaina 22. syyskuuta. Valiokunta linjasi ukrainalaisten suojelun jatkamisesta sekä sai tilannekatsauksen ennallistamisasetuksen neuvottelutilanteesta. Lisäksi valiokunta linjasi Suomen kantoja oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon ja kilpailukykyneuvostoon.

Valtioneuvosto linjasi kannoistaan uusiin genomitekniikoihin kasvinjalostuksessa

21.9.2023 15.32
MMM
Valtioneuvosto toimitti tänään eduskunnalle U-kirjelmän, joka koskee Euroopan komission asetusehdotusta uusista genomitekniikoista kasvinjalostuksessa. Komission asetusehdotus on osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa sekä Pellolta pöytään -strategiaa ja biodiversiteettistrategiaa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksen hallituskauden viestinnästä

21.9.2023 14.13
VNK
kuva valtioneuvoston linnasta
Valtioneuvosto on antanut periaatepäätöksen valtioneuvoston viestinnästä kuluvalla hallituskaudella. Periaatepäätös korvaa viime hallituskauden viestintästrategian. Periaatepäätöksessä kuvataan valtioneuvoston viestinnän yhteiset päätavoitteet ja toimintatavat. Periaatepäätös on osa hallituksen strategisen johtamisen kokonaisuutta.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun