Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Orpon hallitus budjettiriihessä: Nyt Suomea ryhdytään kääntämään kestävän kasvun uralle

19.9.2023 20.10

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun uralle.

Hallitus käynnistää työllisyyttä ja kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myönteiset vaikutukset julkiseen talouteen näkyvät lähivuosina. Lisäksi hallitus päätti sopeutustoimista.

Valtion budjetti 2024
Tiedotustilaisuuden tallenne 19.9. | YouTube
Tiedotustilaisuuden esitysmateriaalit

Ajankohtaista

Valtioneuvosto linjasi kannoistaan uusiin genomitekniikoihin kasvinjalostuksessa

21.9.2023 15.32
MMM
Valtioneuvosto toimitti tänään eduskunnalle U-kirjelmän, joka koskee Euroopan komission asetusehdotusta uusista genomitekniikoista kasvinjalostuksessa. Komission asetusehdotus on osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa sekä Pellolta pöytään -strategiaa ja biodiversiteettistrategiaa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt periaatepäätöksen hallituskauden viestinnästä

21.9.2023 14.13
VNK
kuva valtioneuvoston linnasta
Valtioneuvosto on antanut periaatepäätöksen valtioneuvoston viestinnästä kuluvalla hallituskaudella. Periaatepäätös korvaa viime hallituskauden viestintästrategian. Periaatepäätöksessä kuvataan valtioneuvoston viestinnän yhteiset päätavoitteet ja toimintatavat. Periaatepäätös on osa hallituksen strategisen johtamisen kokonaisuutta.

Hallituksen esitys
Hallitus antoi eduskunnalle vuoden 2023 toisen lisätalousarvioesityksen

21.9.2023 14.03
VM
Lisätalousarvio.
Lisätalousarvioesityksessä ehdotetaan lisäyksiä muun muassa Ukrainalle annettavaan puolustusmateriaalitukeen ja lintuinfluenssan aiheuttamiin kuluihin. Kokonaisuudessaan lisätalousarvioesitys vähentää vuoden 2023 menoja ja nettolainanoton tarvetta.

Tartuntatautilainsäädäntö uudistetaan vuosina 2023–2025

21.9.2023 11.59
STM
Suomen tartuntatautilainsäädäntö uudistetaan vuosien 2023–2025 aikana. Sosiaali- ja terveysministeriö asettaa hankkeelle ohjausryhmän sekä valmistelutyöryhmän. Tavoitteena on tehostaa tartuntatautien torjuntaa sekä vahvistaa varautumista epidemioihin ja pandemioihin.

Ministeri Ranne: Tiestön korjausvelan kasvu kuriin ja infrahankkeita koko Suomeen

20.9.2023 9.59
LVM
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen kuva ja sitaatti:
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: LVM)
Hallitus on sopinut vuoden 2024 talousarvioesityksestä ja vuoden 2023 toisesta lisätalousarvioesityksestä. Hallitus sopi liikenneinvestointien nopeasta etenemisestä. Hallitus päätti myös maakuntalentojen tukemisen jatkamisesta.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun