Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Presidentin virkaanastujaiset järjestettiin 1. maaliskuuta

1.3.2024 16.00

Tasavallan presidentin virkaanastujaiset järjestettiin perjantaina 1. maaliskuuta.

Pääministeri Petteri Orpo kiitti valtioneuvoston puolesta presidentti Sauli Niinistöä työstä Suomen hyväksi sekä välitti valtioneuvoston tervehdyksen ja onnittelut uudelle tasavallan presidentille Alexander Stubbille.

Ajankohtaista

Pysyvän oleskeluluvan edellytyksiä tiukennetaan

1.3.2024 12.58
SM
Sisäministeriö on asettanut hankkeen, jonka tavoitteena on valmistella hallitusohjelman mukaiset tiukennukset pysyvän oleskeluluvan edellytyksiin. Hallituksen esitys eduskunnalle annetaan kevätistuntokaudella 2025.

Julkisen talouden suunnitelma
Valtiovarainministeriön ehdotus valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028 on julkaistu

29.2.2024 11.12
VM
Valtiovarainministeriön ehdotus valtiontalouden kehyksiksi esittelee suunnitelman valtion talouden suunnasta seuraavalle neljälle vuodelle. Kehysehdotuksessa valtiontalouden alijäämän arvioidaan olevan 12,9 miljardia euroa vuonna 2025 ja laskevan 10 miljardiin euroon vuoteen 2028 mennessä. Alijäämä on vuosina 2025–2027 keskimäärin noin 0,1 miljardia suurempi kuin syksyn 2023 kehyspäätöksessä.

Viranomaiset etsivät keinoja tehostaa syyhyn hoitoa

1.3.2024 8.05
STM
kutiseva käsi
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi 29.2. syyhytapausten yleistymisestä. Syyhyn diagnosoinnin ja hoidon tehostaminen oli samana päivänä yhtenä aiheena myös valtioneuvoston asettamassa tartuntatautien neuvottelukunnassa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala myönsi korkeakouluille lisärahoituksen uusiin aloituspaikkoihin

29.2.2024 15.00
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala on päättänyt rahoituksesta aloituspaikkojen lisäämiseksi 15 ammattikorkeakoulussa ja seitsemässä yliopistossa. Koulutusta lisätään yhteensä lähes 41 miljoonan euron lisärahoituksella.

Hallitus käsitteli iltakoulussa Suomi liikkeelle -ohjelmaa ja liikkumisen yhteiskunnallisia vaikutuksia

29.2.2024 19.33
OKM VNK
Taukojumppa hallituksen iltakoulussa.
Hallitus sai iltakoulussaan torstaina 29.2.2024 katsauksen Suomi liikkeelle -ohjelman tilanteeseen. Suomi liikkeelle -ohjelmalla hallitus edistää kansalaisten mahdollisuuksia liikkua ja liikkumista tukevia arjen valintoja.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun