Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomen kansainvälinen tasa-arvopalkinto myönnettiin afgaaninaisten humanitaariseen työhön

11.12.2023 14.00

Kansainvälinen tasa-arvopalkinto jaettiin Afghan Women Skills Development Centerille, joka taistelee naisten vaikutusmahdollisuuksien puolesta Afganistanissa. Järjestö tekee merkittävää humanitaarista työtä afgaaninaisten turvallisuuden edistämiseksi.

Pääministeri Petteri Orpo luovutti 300 000 euron suuruisen palkinnon järjestön edustaja Mahbouba Serajille 11.12. Tampereella.

Ajankohtaista

Pääministeri Petteri Orpon puhe kansainvälisen IGEP-tasa-arvopalkinnon julkistamisjuhlassa 11.12.2023

11.12.2023 13.36
VNK
Petteri Orpo
Pääministeri Petteri Orpo puhui kansainvälisen IGEP-tasa-arvopalkinnon julkistamisjuhlassa maanantaina 11.12. Puhe muutosvarauksin. Vain englanniksi.

TP-UTVA:ssa esillä itärajan tilanne, yhteiskunnan turvallisuus sekä Suomen osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan

8.12.2023 12.21
VNK
TP-Utvan kuvituskuva
Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 8. joulukuuta Suomen osallistumisesta kansainväliseen kriisinhallintaan.

Parlamentaarinen ilmastopolitiikan seurantaryhmä on asetettu

7.12.2023 14.58
YM
Valtioneuvosto asetti torstaina 7.12. eduskuntapuolueista koostuvan ryhmän seuraamaan kansallista ja EU:n ilmastopolitiikkaa ja sen toimeenpanoa sekä varmistamaan hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisen ja ilmastotoimien oikeudenmukaisuuden. Ryhmä keskustelee myös tulevaisuudessa tarvittavista ilmastopoliittisista linjauksista. Seurantaryhmässä on mukana kaikki eduskuntapuolueet.

Lääkekattoon tehdään pysyvä tasomuutos vuosiomavastuun merkittävän nousun välttämiseksi

7.12.2023 14.08
STM
Hallitus esitti sairausvakuutuslain 5 luvun 8 §:n muuttamista koskevan esityksen vahvistamista torstaina 7.12. Esityksen tavoitteena on välttää lääkekorvausten vuosiomavastuun (ns. lääkekaton) määrän merkittävä nousu ja tukea näin paljon lääkkeitä käyttävien asemaa.

Teleyritysten toimilupien ehdot muuttuvat: Velvoite ylläpitää 2G-teknologiaa jatkuu vuoden 2029 loppuun

7.12.2023 14.19
LVM
Antenni sinistä taivasta vasten.
Antenni sinistä taivasta vasten. (Kuva: Ira Niva / Shutterstock)
Hallitus päätti 2G-verkkotoimilupien muuttamisesta 7.12.2023. Teleyritykset ovat velvoitettuja ylläpitämään 2G-teknologiaa vuoden 2029 loppuun saakka. Tämän jälkeen yritykset voisivat halutessaan ottaa uudempia teknologioita käyttöön nyt 2G-teknologialle varatuilla taajuusalueilla.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun