Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Orpon hallitus budjettiriihessä: Nyt Suomea ryhdytään kääntämään kestävän kasvun uralle

19.9.2023 20.10

Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun uralle.

Hallitus käynnistää työllisyyttä ja kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myönteiset vaikutukset julkiseen talouteen näkyvät lähivuosina. Lisäksi hallitus päätti sopeutustoimista.

Valtion budjetti 2024
Tiedotustilaisuuden tallenne 19.9. | YouTube
Tiedotustilaisuuden esitysmateriaalit

Ajankohtaista

Valtiovarainministeriö avaa harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen haun vaikeassa taloustilanteessa olevien kuntien tukemiseksi  

26.9.2023 15.54
VM
Valojen heijastus ikkunassa
Valtiovarainministeriö avaa harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen haun vuodelle 2023 sekä aloittaa arviointimenettelyn Pertunmaan ja Lemin kuntien kanssa.

Sisäministeriö valmistelee vastaanottorahan pienentämistä

26.9.2023 13.16
SM
Sisäministeriö on asettanut hankkeen tarkastelemaan kansainvälistä suojelua hakevien ja tilapäistä suojelua saavien henkilöiden vastaanottorahaa. Hallitusohjelman mukaan vastaanottoraha pienennetään perustuslain ja vastaanottodirektiivin sallimaan minimiin. Tavoitteena on, että esitys etenee eduskunnan käsittelyyn kevätistuntokaudella 2024.

Työttömiä työnhakijoita elokuussa 249 500

26.9.2023 8.04
TEM
Työttömät työnhakijat elokuun lopussa 249 500 henkilöä.
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 10 400 henkilöllä viime vuoden elokuusta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 64 700. Kaikkiaan elokuussa oli avoinna 114 400 työpaikkaa, mikä on 61 100 vähemmän kuin vuosi sitten.

Viron pääministeri Kallas vierailee Suomessa

25.9.2023 11.56
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo ja Viron pääministeri Katja Kallas.
Viron pääministeri Kaja Kallas vierailee Suomessa perjantaina 29. syyskuuta pääministeri Petteri Orpon kutsusta. Pääministeri Kallas tapaa Helsingissä myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

25. syyskuuta vietetään kestävän kehityksen vuosipäivää

25.9.2023 9.42
Kestävä kehitys VNK
Pääministeri Orpo ja kestävän kehityksen SDG-lippu
Maanantaina 25.9.2023 tulee kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta, kun YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. Valtioneuvosto liputtaa kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta Senaatintorilla ja Merikasarmin edustalla maanantaina 25. syyskuuta. Liputus on osa maailmanlaajuista YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030-tavoitteiden vuosipäivää.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun