Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitus neuvottelee vuosien 2025–2028 kehyksistä 15.–16. huhtikuuta

12.4.2024 12.45

Hallituksen neuvottelu vuosien 2025–2028 julkisen talouden suunnitelmasta eli kehysriihi pidetään valtioneuvoston juhlahuoneistossa 15.–16. huhtikuuta.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kommentoivat tulevaa neuvottelupäivää maanantaina n. klo 9.45. Tilaisuutta voi seurata valtioneuvoston videopalvelussa.

Valtioneuvoston videopalvelu

Ajankohtaista

Vammaispalvelulain soveltamisalaa tarkentava hallituksen esitysluonnos lausunnoille

12.4.2024 12.25
STM
Hoitaja auttaa miestä pyörätuolissa.
Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lausuntoja vammaispalvelulain soveltamisalan tarkentamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta. Esityksen tavoitteena olisi turvata vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutuminen ja palveluiden saatavuus. Tavoitteena on myös selkeyttää uuden vammaispalvelulain soveltamista niin, että se säilyisi vammaisille henkilöille tarkoitettuna erityislakina. Ehdotettujen lakien on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2025.

Uudessa pandemiavalmiussuunnitelmassa huomioitiin koronavuosien kokemuksia

12.4.2024 12.33
STM
jalankulkijoita
Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi uudistetun sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisen pandemiavarautumissuunnitelman, jonka tavoitteena on edistää terveysturvallisuutta ja torjua haittoja, joita pandemia ihmisille ja yhteiskunnalle aiheuttaa.

Pääministeri Orpo korosti turvallisuutta EU:n kehittämisessä

12.4.2024 10.07
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo (keskellä), Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ja Puolan pääministeri Donald Tusk.
Kuva: EU:n neuvosto
Pääministeri Petteri Orpo osallistui torstaina 11.4. Varsovassa EU-maiden valtiojohtajien keskusteluun Euroopan unionin tulevasta strategisesta agendasta. Illallistapaamisessa olivat mukana Orpon lisäksi Espanjan, Irlannin, Kreikan, Luxemburgin, Puolan ja Viron pääministerit.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yli 3,8 miljoonaa euroa seuratukea

12.4.2024 14.33
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille 3 810 700 euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään liikunnan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta eri kokoisissa seuroissa järjestämällä harrastusmahdollisuuksia erityisesti lapsille ja nuorille matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Valtion tukemien vuokra-asuntojen asukasvalintaan otetaan käyttöön tulorajat

11.4.2024 14.32
YM
Valtioneuvosto on päättänyt, että valtion tukemien vuokra-asuntojen (ara-vuokra-asuntojen) asukasvalinnassa otetaan käyttöön enimmäistulorajat. Tulorajat koskevat sekä uusien asukkaiden valintaa että asunnon vaihtoa. Tulorajat eivät koske erityisryhmille tarkoitettuja vuokra-asuntoja. Enimmäistulorajat tulevat käyttöön 1.1.2025.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 20. kesäkuuta 2023 pääministeri Petteri Orpon hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 77. hallitus. Hallituksen muodostavat Kansallinen Kokoomus, Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Suomen Kristillisdemokraatit.

Pääministeri Orpon hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit

Sivun alkuun