Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallituspuolueet pääsivät sopuun sähköhyvityksen yksityiskohdista

25.1.2023 17.34

Hallituspuolueet ovat päässeet yhteisymmärrykseen takautuvasti maksettavan sähköhyvityksen ja sähkölaskujen maksuajan pidentämistä koskevan lakiehdotuksen yksityiskohdista.

Esitys annetaan eduskunnalle mahdollisimman pian.

Ajankohtaista

Pääministeri Marin tapaa Ruotsin pääministerin Tukholmassa

30.1.2023 7.09
VNK
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin tapaa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin Tukholmassa 2. helmikuuta. Tapaamisen aiheina ovat Euroopan talous, kilpailukyky ja muut ajankohtaiset EU-aiheet sekä turvallisuuspoliittinen tilanne.

Oikeusministeri Henriksson: EU on sitoutunut tukemaan Ukrainaa sotarikosten selvittämisessä

27.1.2023 17.52
OM
Ukrainan on saatava kaikki mahdollinen apu Venäjän sotarikosten selvittämiseen. EU:n jäsenvaltiot ovat tässä Ukrainan tukena, ja EU:n käytössä olevia mekanismeja tulee hyödyntää täysimääräisesti, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään Ruotsin EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa oikeusministerikokouksessa Tukholmassa.

Työryhmä arvioimaan yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta

27.1.2023 14.53
SM
Sisäministeriö on asettanut työryhmän, joka arvioi yksityisen turvallisuusalan ohjausta, valvontaa ja koulutusta. Työryhmän tehtävänä on tehdä ehdotukset siitä, miten alan toimintaa voidaan kehittää.

Kansalaispulssi: Sähkön hinnan nousu on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia neljännekselle kotitalouksista

27.1.2023 11.39
VNK
Kohonnut sähkön hinta on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia joka neljännelle suomalaisista kotitalouksista, selviää valtioneuvoston kanslian teettämän Kansalaispulssi-kyselyn tammikuun kierroksella. Hinnan nousu on aiheuttanut eniten taloudellisia vaikeuksia pienituloisissa ja sähkölämmitteisissä kotitalouksissa.

Työttömiä työnhakijoita joulukuussa 260 400

27.1.2023 8.04
TEM
Työttömien työnhakijoiden määrä oli joulukuun lopussa 260 400. Määrä on vähentynyt vuodessa 14 900 työnhakijalla.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski 14 900 henkilöllä. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin joulukuussa 72 600. Kaikkiaan avoinna oli 129 500 työpaikkaa, mikä on 35 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Kuvat

Uutiskuvat julkaistaan valtioneuvoston Flickr-tilillä.

Valtioneuvoston aineistopankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset hallituksen tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista ovat katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Päätökset

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

10.5.2022 17.32

Suomalaiset haluavat auttaa ukrainalaisia hädän keskellä, ja viranomaiset saavat asiasta paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa kysytään myös, kuinka voi auttaa Ukrainan naapurimaita, joihin kohdistuu kasvava paine Ukrainasta paenneiden auttamiseksi.

Sisäministeriö on koonnut tietopaketin muun muassa raha-, tavara- ja vaatelahjoituksista sekä ukrainalaisten majoittamisesta ja kuljetusten järjestämisestä. 

Avun tarjoaminen ukrainalaisille | sisäministeriö

Tutustu myös 

Vuodenvaihteen muutokset 2023

Vuodenvaihteen muutokset 2023

Ministeriöiden tiedotteita hallinnonalojensa vuodenvaihteessa voimaan tulevista säädösmuutoksista.

Valtion budjetti 2023

Valtion budjetti 2023

Valtioneuvosto antoi eduskunnalle hallituksen esityksen valtion talousarvioksi vuodelle 2023. Talousarvioesityksessä määrärahoiksi ehdotetaan 80,5 miljardia euroa. Tuloiksi arvioidaan 72,5 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 8,0 miljardia euroa alijäämäinen.

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023

Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on käynnissä Suomessa 22.–28. maaliskuuta ja ulkomailla 22.–25. maaliskuuta.

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia vuodesta 1917 alkaen. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun