Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringsförhandlingarna fortsätter i Ständerhuset

5.6.2023 17.23

Regeringsförhandlingarna på Ständerhuset går in på sin sjätte vecka när förhandlingarna fortsätter måndagen den 5 juni.

Regeringsbildaren Petteri Orpo höll presskonferens måndagen den 5 juni.

Presskonferens med regeringsbildare Petteri Orpo den 5 juni | YouTube

Aktuellt

Finland har fått rekommendationer av kommittén för barnets rättigheter

2.6.2023 14.59
UM
Förenta nationernas kommitté för barnet rättigheter har den 2 juni gett Finland rekommendationer utifrån Finlands femte och sjätte periodiska rapporter om genomförandet av konventionen om barnets rättigheter (barnkonventionen) och dess fakultativa protokoll.

Utrikesministrarna Haavisto och Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G

2.6.2023 12.07
ANM KM UKM UM
Utrikesminister Pekka Haavisto och Förenta staternas utrikesminister Antony Blinken undertecknade ett uttalande om samarbete inom 6G mellan Finland och Förenta staterna i Helsingfors den 2 juni. Uttalandet uttrycker en gemensam vilja att intensifiera samarbetet på de centrala forsknings- och utvecklingsområdena inom 6G och att öka interaktionen mellan finländska och amerikanska aktörer.

Statsminister Marin framhöll vikten av starkt stöd till Ukraina vid toppmöte i Moldavien

1.6.2023 17.14
SRK
Euroopan poliittisen yhteisön 47 eurooppalaisen maan johtajat ryhmäkuvassa
EU-ländernas stats- och regeringschefer och stats- och regeringscheferna för 20 europeiska länder utanför EU samlades till ett möte i den europeiska politiska gemenskapen i Moldavien den 1 juni. Toppmötet fokuserade på tre teman: säkerhet, energi och möjligheterna att stärka förbindelserna mellan deltagarländerna.

Bepansrade 6x6-trupptransportfordon upphandlas till Försvarsmakten

2.6.2023 10.00
FSM
Försvarsminister Antti Kaikkonen har gett Försvarsmakten fullmakt att upphandla bepansrade 6x6-trupptransportfordon av Patria. Till armén ska det upphandlas 91 bepansrade trupptransportfordon med utrustning. Upphandlingen omfattar förutom fordon också bland annat reservdelar och verktyg samt drifts- och underhållsutbildning. I upphandlingen ingår en reservering för en tilläggsupphandling som möjliggör upphandling av ytterligare högst 70 fordon.

Henriksson har innehaft justitieministerposten den längsta tiden

1.6.2023 11.02
JM SRK
Söndagen den 4 juni har minister Anna-Maja Henriksson varit justitieminister i sammanlagt 2 898 dagar. Då passerar hon långvariga justitieministern Christoffer Taxell i ministerstatistiken.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna

Tillbaka till toppen