Hoppa till innehåll

Webbplatsen statsrådet.fi förnyades onsdagen den 24 april. Målet har varit en enhetligare användarupplevelse och visuell profil. Dessutom har syftet varit att förbättra webbplatsens användbarhet särskilt med mobila enheter. I samband med förnyelsen har också den separata webbplatsen för statsrådets kansli tagits ur bruk.

Statsminister Petteri Orpos regering

Statsminister Petteri Orpos regering

Finlands 77:e regering leds av statsminister Petteri Orpo. Regeringen består av Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet i Finland och Kristdemokraterna i Finland.

Ministrarna Regeringsprogrammet Ministerutskott och ministerarbetsgrupper
-

Statsrådet

Statsrådet är en central del av Finlands politiska system och det organ som har den högsta verkställande makten i Finland.

Så här arbetar statsrådet Ministerierna Historia och byggnader

Beslut

Vid statsrådets allmänna sammanträde avgörs vittsyftande och principiellt viktiga ärenden samt förslag till avgörande som läggs fram för republikens president. Vid sammanträdena behandlas årligen cirka tusen ärenden.

Videor, bilder och publikationer

Statsrådet tillhandahåller regeringens presskonferenser och andra viktiga tillställningar i form av både direkta webbsändningar och videoupptagningar. De viktigaste tillställningarna fotograferas också. Alla ministeriers publikationer finns tillgängliga i statsrådets publikationsarkiv.

Tillbaka till toppen