Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Republikens president tillträdde ämbetet den 1 mars

1.3.2024 16.00

Statsminister Petteri Orpo tackade på statsrådets vägnar president Sauli Niinistö för hans arbete för Finland. Statsminister Orpo framförde statsrådets hälsning och lyckönskningar till den nya republikens president Alexander Stubb.

Aktuellt

Förutsättningarna för permanent uppehållstillstånd ska skärpas

1.3.2024 12.58
IM
Inrikesministeriet har tillsatt ett projekt för att bereda skärpningar av förutsättningarna för permanent uppehållstillstånd i enlighet med regeringsprogrammet. En regeringsproposition om detta kommer att överlämnas till riksdagen under vårsessionen 2025.

Planen för de offentliga finanserna
Finansministeriets förslag till ramar för statsfinanserna 2025–2028 har publicerats

29.2.2024 11.12
FM
Finansministeriets förslag till ramar för statsfinanserna presenterar en plan för statsfinanserna för de följande fyra åren. I ramförslaget beräknas underskottet i statsfinanserna uppgå till 12,9 miljarder euro 2025 och minska till 10 miljarder euro före 2028. Underskottet är 2025–2027 i genomsnitt cirka 0,1 miljarder större än i rambeslutet för hösten 2023.

Programmet Mer motion i Finland och de samhälleliga effekterna av fysisk aktivitet på agendan för regeringens aftonskola

29.2.2024 19.33
SRK UKM
En paus i regeringens aftonskola.
Regeringen fick en lägesöversikt över programmet Mer motion i Finland vid sin aftonskola torsdagen den 29 februari 2024. Genom programmet vill regeringen förbättra allmänhetens möjligheter att röra på sig och göra sådana val i vardagen som främjar fysisk aktivitet.

Regeringen föreslår ändringar i graderingen av förtjänstskyddet och i intjänandet av arbetsvillkoret

29.2.2024 14.10
SHM
Ändringarna avses gälla beloppet av inkomstrelaterad dagpenning, vad som tillgodoräknas i arbetsvillkoret för löntagare samt kommunernas skyldighet att ordna möjlighet till rehabilitering, utbildning eller arbete för vissa arbetslösa arbetssökande. Syftet med ändringarna är att undanröja bidragsfällor och öka sysselsättningen.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 20 juni 2023 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 77:e regering, som leds av statsminister Petteri Orpo. Regeringen består av Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet i Finland och Kristdemokraterna i Finland.

Statsminister Orpos regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna

Tillbaka till toppen