Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin och Nya Zeelands premiärminister Ardern träffades i Auckland

25.11.2022 16.50

Statsminister Sanna Marin och Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern träffades i Auckland. Det är första gången som Finlands statsminister avlägger ett besök i Nya Zeeland.

Under mötet betonades att både Nya Zeeland och Finland är progressiva demokratier som vill aktivt försvara gemensamma värden i det multilaterala systemet.

Aktuellt

Finland skickade bistånd inom energisektorn till Ukraina

30.11.2022 16.04
ANM IM
Den 24 november skickade Finland mer bistånd inom energisektorn till Ukraina där biståndsbehovet är stort. Den här gången skickades elnätskomponenter, till exempel strömtransformatorer, brytare och reläer. Tidigare under hösten skickades 28 strömtransformatorer till Ukraina.

Den nationella självständighetsfesten för Finlands barn närmar sig

30.11.2022 11.55
SRK
Statsminister Sanna Marin står värd för en självständighetsfest för över 560 barn den 7 december. I festen i Ständerhuset deltar också finansminister Annika Saarikko, justitieminister Anna-Maja Henriksson och miljö- och klimatminister Maria Ohisalo.

Utrikesminister Haavisto besökte Ukraina

28.11.2022 20.32
UM
Utrikesminister Pekka Haavisto besökte den 28 november Kiev i Ukraina tillsammans med de nordiska och baltiska utrikesministrarna. Under besöket träffade ministrarna bland annat Ukrainas president och utrikesminister. Med besöket visade länderna sitt starka stöd till Ukraina.

Finlandspris till åtta konstnärer och aktörer – 15 000 euro till varje pristagare

30.11.2022 15.00
UKM
Årets Finlandspris för förtjänstfulla konstnärer och aktörer gick till samhällspåverkaren och människorättsaktivisten Ujuni Ahmed, filmregissören och manusförfattaren Alli Haapasalo, kurator Veikko Halmetoja, skulptören Kirsi Kaulanen, skådespelaren Kaija Pakarinen, kompositören Sanna Salmenkallio, låtskrivaren och folkkonstnären Jaakko Teppo och stadsfestivalen Yläkaupungin Yö.

Inrikesminister Mikkonen deltar i Europeiska kommissionens kvotflyktingforum – vidarebosättningen måste fortsätta också i krissituationer 

29.11.2022 15.30
IM
Den 29.11. ordnar Europeiska kommissionen ett högnivåforum med temat mottagande av kvotflyktingar och främjande av det samt kompletterande vägar för flyktingar på grund av arbete. Inrikesminister Krista Mikkonen representerar Finland vid mötet.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statens budget 2023

Statens budget 2023

Statsrådet överlämnade regeringens proposition om statsbudgeten för 2023 till riksdagen. I budgetpropositionen föreslås anslag på 80,5 miljarder euro. Inkomsterna beräknas uppgå till 72,5 miljarder euro. Budgetpropositionen har ett underskott på 8,0 miljarder euro.

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Statsminister Sanna Marins regering har enats om en plan för de offentliga finanserna för 2023–2026. Regeringen beslutade vid sina ramförhandlingar i dag om omfattande åtgärder som ska stärka säkerheten, skapa framtidsutsikter och bidra till en hållbar tillväxt.

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering: "Ett inkluderande och kunnigt Finland – ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle".

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen