Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin besöker Nya Zeeland och Australien

25.11.2022 16.50

Statsminister Sanna Marin besöker Nya Zeeland och Australien den 29 november–3 december. Hon ska träffa Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern i Auckland och Australiens premiärminister Anthony Albanese i Sydney. I resan deltar också utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari och en delegation bestående av finländska företag.

Aktuellt

Utrikesminister Haavisto besökte Ukraina

28.11.2022 20.32
UM
Utrikesminister Pekka Haavisto besökte den 28 november Kiev i Ukraina tillsammans med de nordiska och baltiska utrikesministrarna. Under besöket träffade ministrarna bland annat Ukrainas president och utrikesminister. Med besöket visade länderna sitt starka stöd till Ukraina.

Inrikesminister Mikkonen deltar i Europeiska kommissionens kvotflyktingforum – vidarebosättningen måste fortsätta också i krissituationer 

29.11.2022 15.30
IM
Den 29.11. ordnar Europeiska kommissionen ett högnivåforum med temat mottagande av kvotflyktingar och främjande av det samt kompletterande vägar för flyktingar på grund av arbete. Inrikesminister Krista Mikkonen representerar Finland vid mötet.

Republikens president och utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskottet diskuterade Finlands deltagande i internationell krishantering, Rysslands invasion av Ukraina och Finlands Natomedlemskapsprocess

25.11.2022 12.43
SRK
Fredagen den 25 november beslutade republikens president och statsrådets utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskott att Finland fortsätter att delta i OIR-insatsen (Operation Inherent Resolve) i Irak med cirka 75 soldater till utgången av 2024. Detta innefattar deltagande i utbildnings- och rådgivningsuppgifter med tillhörande stabs-, förvaltnings- och stöduppgifter. Riksdagen lämnas en redogörelse i saken i enlighet med lagen om militär krishantering.

Kapitalisering på 200 miljoner euro av staten till Klimatfonden Ab

24.11.2022 21.27
ANM
Statsrådet gav den 24 november 2022 arbets- och näringsministeriet fullmakt att på statens vägnar göra en vederlagsfri investering på 200 miljoner euro i Klimatfonden Ab:s fond för inbetalt fritt eget kapital. Kapitaliseringen avses göras som en investering 2022.

Finländarnas trygghetskänsla har ökat sedan i våras – världsläget väcker dock oro

24.11.2022 13.35
IM
Befolkningens uppfattningar är i huvudsak de samma som i våras. Det finns skillnader inom befolkningen när det gäller mängden oro och hur man förhåller sig till exempel till det internationella biståndet. Granskningen lyfter också fram regionala skillnader mellan stadsbor och landsbor. Uppgifterna framgår av den uppföljning vid inrikesministeriet som beskriver hur trygghetskänslan utvecklas.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statens budget 2023

Statens budget 2023

Statsrådet överlämnade regeringens proposition om statsbudgeten för 2023 till riksdagen. I budgetpropositionen föreslås anslag på 80,5 miljarder euro. Inkomsterna beräknas uppgå till 72,5 miljarder euro. Budgetpropositionen har ett underskott på 8,0 miljarder euro.

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Statsminister Sanna Marins regering har enats om en plan för de offentliga finanserna för 2023–2026. Regeringen beslutade vid sina ramförhandlingar i dag om omfattande åtgärder som ska stärka säkerheten, skapa framtidsutsikter och bidra till en hållbar tillväxt.

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering: "Ett inkluderande och kunnigt Finland – ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle".

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen