Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Finlands hela östgräns stängs

28.11.2023 16.59

Statsrådet har beslutat stänga gränsövergångsstället i Raja-Jooseppi from och med den 30 november. I och med beslutet är alla gränsövergångsställen vid landgränsen mellan Finland och Ryssland stängda till den 13 december. Vid Finlands yttre gränser är det möjligt att söka internationellt skydd endast vid de gränsövergångsställen inom luft- och sjötrafiken som är öppna.

Regeringen och myndigheterna följer läget vid östgränsen noggrant. 

Aktuellt

Statsminister Orpo öppnar Finlands paviljong i Dubai

30.11.2023 10.00
SRK
I foto statsminister Petteri Orpo.
Statsminister Petteri Orpo öppnar Finlands paviljong i samband med FN:s klimatkonferens i Dubai den 1 december. Finland har för första gången en egen paviljong i samband med klimatkonferensen. Där presenteras olika finländska klimatlösningar, till exempel innovationer för ren energi.

Kontrollavgiften i kollektivtrafiken höjs till 100 euro inom HRT:s område

29.11.2023 11.40
KM
Ihmisiä ja raitiovaunu pysäkillä talvisessa Helsingissä.
Spårvagn i Helsingfors. (Bild: Karavanov Lev / Shutterstock)
Kommunikationsministeriet har ändrat förordningen om kontrollavgift i kollektivtrafik. I och med ändringen höjs kontrollavgiften i kollektivtrafiken från 80 euro till 100 euro i kollektivtrafik som Samkommunen Helsingforsregionens trafik (HRT) ordnar inom sitt behörighetsområde. Förordningen träder i kraft den 1 januari 2024.

Arbetskraftsbarometern: största delen av Finland lider av matchningsproblem

29.11.2023 9.02
ANM
Den nya Arbetskraftsbarometern fokuserar i höst på framtidsutsikterna för teknik- samt social-, hälso- och välfärdssektorn. Störst är bristen på arbetskraft inom social- och hälsovården, där det särskilt behövs kompetens inom äldreomsorgen. Tekniksektorn förutspås vända till det bättre efter nästa sommar.

Finlands barn firar nationell självständighetsfest den 4 december

27.11.2023 15.52
SRK
Feststämning från firandet av år 2022 från Ständerhuset.
Feststämning från firandet av år 2022 från Ständerhuset.
Till den nationella självständighetsfesten för Finlands barn i Statsrådsborgen har det bjudits in två barn födda 2013 från varje kommun i Finland. Festen börjar med att statsminister Petteri Orpo hälsar alla gäster välkomna. Också ministrarna Riikka Purra, Sari Multala och Sari Essayah deltar i festen.

Säkerhet stod på agendan för ett historiskt gemensamt möte mellan Finland och Sverige i Helsingfors

27.11.2023 16.48
SRK
I foto statsminister Petteri Orpo och Sverige's statsminister Ulf Kristersson.
Statsminister Petteri Orpo och Sveriges statsminister Ulf Kristersson träffades i Helsingfors den 27 november. Statsministrarna diskuterade framför allt sina länders bilaterala relationer, säkerhetsläget och andra aktuella internationella frågor och EU-frågor. Diskussionen gick även in på den senaste tidens händelser vid Finlands östra gräns.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 20 juni 2023 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 77:e regering, som leds av statsminister Petteri Orpo. Regeringen består av Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet i Finland och Kristdemokraterna i Finland.

Statsminister Orpos regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna

Tillbaka till toppen