Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Republikens president fattade beslut om Finlands anslutning till Nato

23.3.2023 15.16

Då riksdagen godkänt nordatlantiska fördraget och Ottawaavtalet beslutade republikens president Sauli Niinistö den 23 mars 2023 att Finland förbinder sig till avtalen.

Presidenten stadfäste samtidigt lagarna för att sätta avtalen i kraft.

Aktuellt

Statsminister Marin i Europeiska rådet: Ukraina kämpar för den regelbaserade internationella ordningen

23.3.2023 22.55
SRK
Statsminister Marin talar till media i Europeiska rådet
Bild: EU rådet
Europeiska rådet sammanträdde den 23 mars för att diskutera bland annat EU-ländernas stöd till Ukraina och de globala konsekvenserna av kriget. I denna diskussion deltog också Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj via videolänk och FN:s generalsekreterare António Guterres. Dagens andra huvudtema var åtgärder för att stärka Europas konkurrenskraft på lång sikt.

Finland donerar försvarsmateriebistånd till Ukraina, med fler Leopard 2-minröjningsvagnar

23.3.2023 14.15
FSM
Finland levererar mer försvarsmaterielbistånd till Ukraina. Republikens president fattade beslut i ärendet den 23 mars 2023 på framställning av statsrådet.

Finland lade vid eurotoppmötet särskild vikt vid fullbordandet av bankunionen, som bidragit till banksektorns hållbarhet

24.3.2023 14.36
SRK
Statsminister Marin promenerar i Europa byggnaden, blå vägg på bakom
Bild: EU rådet
Statsminister Sanna Marin företrädde Finland vid eurotoppmötet i Bryssel den 24 mars. Teman för mötet var det ekonomiska läget och samordningen av den ekonomiska politiken. Även läget inom banksektorn diskuterades.

En teknisk plan för de offentliga finanserna för 2024–2027 har publicerats

23.3.2023 15.37
FM SRK
Julkisen talouden suunnitelman kuvituskuva
Statsrådet fattade beslut om en teknisk plan för de offentliga finanserna för 2024–2027 torsdagen den 23 mars. Planen för de offentliga finanserna täcker hela den offentliga ekonomin och innehåller delar som gäller statsfinanserna, välfärdsområdenas ekonomi, den kommunala ekonomin, lagstadgade arbetspensionsanstalter och andra socialskyddsfonder.

Klockan ställs om till sommartid söndagen den 26 mars

23.3.2023 15.00
KM
Vi går över till sommartid natten mellan lördag och söndag kommande veckoslut. Klockan ställs fram en timme söndagen den 26 mars klockan 3.00 på efternatten.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet 2023 ordnas söndagen den 2 april 2023. Förhandsröstning ordnas i Finland 22–28 mars 2023 och utomlands 22–25 mars 2023.

Information till nästa regering

Information till nästa regering

Ministerierna har tagit fram så kallade tjänstemannainlägg om nyckelfrågorna för nästa regeringsperiod. Inläggen är ett kunskapsunderlag till stöd för de kommande valdebatterna och regeringsförhandlingarna.

Statens budget 2023

Statens budget 2023

Statsbudgeten är en årlig plan för statsfinanserna och statens finansförvaltning. I statsbudgeten ingår statens anslag och inkomster för det följande året.

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen