Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Orpos regering har förhandlat om budgeten: Nu styrs Finland in på rätt spår mot en hållbar tillväxt

19.9.2023 20.10

Statsminister Petteri Orpos regering har vid sina första budgetförhandlingar fattat beslut som ska styra in Finland på rätt spår mot en hållbar tillväxt.

Regeringen inleder strukturella reformer för att sätta fart på sysselsättningen och tillväxten, vars positiva inverkan på den offentliga ekonomin kommer att synas under de närmaste åren. Regeringen fattade också beslut om anpassningsåtgärder.

Statsbudgeten 2024
Videoupptagning av presskonferensen den 19 september | Yle Arenan

Aktuellt

Statsrådet antog principbeslut om kommunikationen under regeringsperioden

21.9.2023 14.13
SRK
bild av Statsrådsborgen
Statsrådet har utfärdat ett principbeslut om statsrådets kommunikation under denna regeringsperiod. Principbeslutet ersätter kommunikationsstrategin för förra regeringsperioden. I principbeslutet anges de gemensamma huvudmålen och arbetssätten med avseende på statsrådets kommunikation. Principbeslutet är ett led i regeringens strategiska ledning.

Magistern i samhällsvetenskaper Harri Martikainen blir chef för statsrådets kanslis strategiavdelning

21.9.2023 13.37
SRK
Torsdagen den 21 september utnämnde statsrådet magistern i samhällsvetenskaper Harri Martikainen till avdelningschef för strategiavdelningen vid statsrådets kansli från och med den 9 oktober 2023. Avdelningschefen utnämns för en period på fem år.

Ändringar bereds i bestämmelserna om kringgående av inresebestämmelserna

18.9.2023 10.41
IM
Inrikesministeriet har tillsatt ett projekt för att revidera bestämmelserna om kringgående av inresebestämmelserna. Målet är att förebygga att inresebestämmelserna kringgås och förhindra att asylsökande under ansökningsprocessen övergår till att söka uppehållstillstånd på grund av arbete. Därutöver ska projektet förtydliga bestämmelserna om styrkande av identitet.

EU-medlemskapet kostade Finland 144 euro per invånare i fjol

15.9.2023 7.33
FM
Europeiska kommissionen har publicerat uppgifter om penningflödena mellan unionen och medlemsstaterna 2022.

Minister Valtonen och minister Tavio deltar i högnivåveckan i FN:s generalförsamling i New York

14.9.2023 14.04
UM
Högnivåveckan i Förenta nationernas 78:e generalförsamling inleds i New York den 18 september. Utrikesminister Elina Valtonen och utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio deltar i evenemang på ministernivå och träffar ministerkollegor och representanter för FN. I minister Tavios program ingår också diskussioner om Finlands handelsekonomiska intressen i metropolområdet i New York.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 20 juni 2023 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 77:e regering, som leds av statsminister Petteri Orpo. Regeringen består av Samlingspartiet, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet i Finland och Kristdemokraterna i Finland.

Statsminister Orpos regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna

Tillbaka till toppen