Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Aktuellt

Republikens president och utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskottet diskuterade aktuella Natofrågor samt Rysslands anfallskrig mot Ukraina och säkerhetsläget i Europa

6.6.2023 17.11
SRK
TP-Utvan kuvituskuva
Vid sitt möte tisdagen den 6 juni diskuterade republikens president och statsrådets utrikes- och säkerhetspolitiska ministerutskott aktuella Natofrågor och förberedelserna inför toppmötet i Vilnius.

Statsminister Marin reser till Bryssel

8.6.2023 12.15
SRK
Statsminister Sanna Marin reser till Bryssel torsdagen den 8 juni 2023.

Natos Ottawaavtal trädde i kraft

8.6.2023 13.28
UM
Statsrådets allmänna sammanträde utfärdade den 8 juni en förordning om Ottawaavtalet, det vill säga avtalet om status för Nordatlantiska fördragsorganisationen, nationella representanter och organisationens internationella personal.

Andelen med svenska som modersmål i statsförvaltningen är liten

5.6.2023 13.09
JM
Av de statsanställda har nästan 95% procent finska som modersmål och ungefär 3,7 procent svenska som modersmål. Av hela befolkningen är emellertid i genomsnitt 86,5 procent finskspråkiga och 5,2 procent svenskspråkiga. Detta framgår av utredningen om språkkunskaper vid statliga myndigheter som justitieministeriet sammanställt.

Finland har fått rekommendationer av kommittén för barnets rättigheter

2.6.2023 14.59
UM
Förenta nationernas kommitté för barnet rättigheter har den 2 juni gett Finland rekommendationer utifrån Finlands femte och sjätte periodiska rapporter om genomförandet av konventionen om barnets rättigheter (barnkonventionen) och dess fakultativa protokoll.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna

Tillbaka till toppen