Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringsförhandlingarna fortsätter i Ständerhuset

26.5.2023 19.08

Regeringsförhandlingarna på Ständerhuset går in på sin femte vecka när förhandlingarna fortsätter måndagen den 29 maj.

Regeringsbildaren Petteri Orpo informerade om hur regeringsförhandlingarna framskrider vid en presskonferens lördagen den 27 maj.

Presskonferens med regeringsbildare Petteri Orpo den 27 maj | YouTube

Aktuellt

I april fanns det 246 100 arbetslösa arbetssökande

24.5.2023 8.02
ANM
I slutet av april fanns det sammanlagt 246 100 arbetslösa arbetssökande. Det är 7 400 fler än ett år tidigare.
Antalet arbetslösa arbetssökande steg med 7 400 personer. I april anmäldes 74 400 nya lediga jobb. Allt som allt fanns det 170 300 lediga jobb, vilket är 70 400 färre än för ett år sedan.

Ny upplaga av Ministerns handbok har publicerats

23.5.2023 10.42
SRK
En bild av Ministerns handbok
Statsrådets kansli har publicerat en reviderad upplaga av Ministerns handbok, som är ett omfattande informationspaket om statsrådets verksamhet. Handboken är avsedd som hjälp och stöd för ministrarna i den kommande regeringen och för deras medarbetare, men den innehåller mycket information om statsrådets verksamhet och praxis också för andra intresserade.

Hållbarhet beaktas i de statsägda bolagens strategier och ersättningssystem – biologisk mångfald och reglering medför nu mycket arbete

23.5.2023 11.23
statsrådets kansli
Avdelningen för ägarstyrning vid statsrådets kansli har i år samlat in mer omfattande och heltäckande uppgifter om hållbarheten i de statsägda bolagens verksamhet. Analysen omfattar bland annat hållbarhetsmål när det gäller ersättningar till ledningen, bolagsportföljens totala utsläpp samt klimatmål.

Utbildning och ökad medvetenhet främjar avslöjandet och identifieringen av människohandel

23.5.2023 10.01
IM
En utredning som inrikesministeriet beställt granskade betänketiden för offer för människohandel under vilken offren kan besluta om de tänker samarbeta med myndigheterna för att de som misstänks för människohandel ska kunna gripas. Dessutom utreddes hur misstanke om försäljning av sexuella tjänster tillämpas som grund för avvisning.

Social- och hälsovårdsministeriet, arbets- och näringsministeriet och Arbetshälsoinstitutet informerar
Undersökning: Kvinnorna ligger lägre i hierarkin än männen redan i början av arbetskarriären

25.5.2023 9.32
SHM
Experter på hybridmöten. Tre arbetstagare i förhandlingsrummet, tre arbetstagare deltar på distans. Alla lyssnar koncentrerat på en person utanför bilden.
Figurationsbild
Skillnaden mellan kvinnors och mäns genomsnittliga inkomster är lite under 16 procent på hela arbetsmarknaden i Finland. Skillnaden beror delvis på hur arbetet fördelas mellan män och kvinnor. Enligt undersökningsresultaten ligger kvinnorna på de lägre hierarki- och lönenivåerna redan i början av arbetskarriären. Undersökningen är en del av programmet för lika lön 2020-2023.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen