Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsminister Marin träffade Australiens premiärminister Albanese

2.12.2022 8.42

Statsminister Sanna Marin träffade Australiens premiärminister Anthony Albanese i Sydney fredagen den 2 december.

Statsminister Marin och premiärminister Albanese diskuterade Rysslands anfallskrig mot Ukraina, stödet till Ukraina, Finlands kommande Natomedlemskap samt säkerhetsläget och stormaktsrelationerna i regionen Indiska oceanen/Stilla havet.

Aktuellt

Det nordiska samarbetet inom civil beredskap är nu viktigare än någonsin

2.12.2022 13.57
IM
Ministrarna med ansvar för frågor som gäller civil beredskap eller deras ställföreträdare från Danmark, Sverige, Norge, Island och Finland träffades i Reykjavik den 2 december i det så kallade Hagasamarbetets tecken. Finland representerades vid mötet av inrikesministeriets statssekreterare Akseli Koskela.

Statsrådet fastställde de riksomfattande strategiska målen för räddningsväsendet 2023–2026

1.12.2022 14.30
IM
I målen beaktas de nationella, regionala och lokala behoven av räddningsväsendets tjänster samt olycksriskerna. Syftet med målen är att säkerställa att räddningsväsendets tjänster ordnas på ett högklassigt, enhetligt och kostnadseffektivt sätt. Målen träder i kraft den 1 januari 2023.

Statsminister Marin deltar i toppmöte mellan EU och västra Balkan i Tirana

1.12.2022 15.20
SRK
Sanna Marin
Statsminister Sanna Marin deltar i ett toppmöte mellan EU och västra Balkan i Albaniens huvudstad Tirana tisdagen den 6 december. Temat för mötet är ett stärkt samarbete mellan EU och västra Balkan, också med tanke på konsekvenserna av Rysslands anfallskrig för västra Balkan.

Inrikesminister Krista Mikkonen och organisationer diskuterade ungdomsbrottslighet och gängbildning

1.12.2022 8.58
IM
Rundabordsmötets deltagare.
Aktörer som sysslar med förebyggande ungdomsarbete och myndigheter deltog i inrikesminister Mikkonens rundabordsmöte.
Inrikesminister Krista Mikkonen diskuterade fenomenen ungdomsbrottslighet, gängbildning och gängbrottslighet vid ett rundabordsmöte med experter från olika branscher den 30.11. Till rundabordsmötet hade bjudits in erfarenhetsexperter, aktörer som sysslar med förebyggande ungdomsarbete och myndigheter.

De riksomfattande målen för social- och hälsovården har fastställts

1.12.2022 14.36
SHM
En man på väg till en hälsovårdscentral
Den 1 december 2022 fastställde Statsrådet vid sitt allmänna sammanträde de riksomfattande målen för ordnandet av social- och hälsovård 2023-2026. Målen är strategiska och gäller social- och hälsovårdsverksamheten i hela Finland. Målen är en central del av den nationella styrningen av social- och hälsovården. Målen stöder de aktuella reform- och utvecklingsbehoven inom tjänsterna.

Bilder

Nyhetsbilder publiceras på statsrådets Flickr-konto.

I statsrådets materialbank finns bilder av ministrar, tjänstemän och statsrådets lokaler.

Webbsändningar

Direktsändningar från regeringens presskonferenser och andra evenemang kan ses på statsrådets Youtube-kanal.

Se även

Statens budget 2023

Statens budget 2023

Statsrådet överlämnade regeringens proposition om statsbudgeten för 2023 till riksdagen. I budgetpropositionen föreslås anslag på 80,5 miljarder euro. Inkomsterna beräknas uppgå till 72,5 miljarder euro. Budgetpropositionen har ett underskott på 8,0 miljarder euro.

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Regeringens plan för de offentliga finanserna för 2023–2026

Statsminister Sanna Marins regering har enats om en plan för de offentliga finanserna för 2023–2026. Regeringen beslutade vid sina ramförhandlingar i dag om omfattande åtgärder som ska stärka säkerheten, skapa framtidsutsikter och bidra till en hållbar tillväxt.

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering: "Ett inkluderande och kunnigt Finland – ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle".

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen