Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Koronavirus

Tilannekatsaus koronavirustilanteesta torstaina 21.10.

20.10.2021 17.29

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina 21. lokakuuta klo 10 tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. 

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Seuraa suorana

Pääministeri Marin Eurooppa-neuvostoon

20.10.2021 9.15
VNK
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä 21. ja 22. lokakuuta järjestettävään Eurooppa-neuvoston kokoukseen.

Suomi ja Yhdysvallat tiivistävät yhteistyötään kehittyvien maiden digitaalisaation edistämisessä

19.10.2021 21.10
UM
Yhdysvaltojen kehitysyhteistyövirasto USAID:n pääjohtaja Samantha Power ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari julkistivat 19. lokakuuta tavoitteensa edistää yhteistyössä kehittyvien maiden taloudellista tuottavuutta, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia digitaalisaation keinoin.

Valtakunnallinen valmiuskurssi kokoaa sosiaali- ja terveydenhuollon johdon Tuusulaan

20.10.2021 9.03
STM
Sosiaali- ja terveysministeriön valmiusyksikkö on valmistellut valtakunnallista valmiuskurssia sosiaali- ja terveydenhuollon johdolle yhteistyössä Puolustusvoimien lääkintähuollon kanssa. Kurssi liittyy Valtioneuvoston asettaman Poikkeusolojen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvottelukunnan työhön.

Valtakunnallinen jätesuunnitelma lausunnoille

19.10.2021 13.13
YM
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta valtakunnalliseksi jätesuunnitelmaksi. Suunnitelmassa linjataan, miten jätteen syntyä on ehkäistävä ja jätehuoltoa kehitettävä vuoteen 2027 mennessä, jotta voimme siirtyä kierrätyksestä kiertotalouteen. Lausuntoja voi antaa 19.11. asti.

STM ja THL tiedottavat
Koronaviruspotilaiden määrä sairaaloissa nousee edelleen - 74 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kaksi rokoteannosta

14.10.2021 10.00
STM
Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista, 85 prosenttia on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, ja 74 prosenttia kaksi rokoteannosta 13.10. mennessä. Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on edelleen mahdollista saavuttaa lokakuun loppuun mennessä, mikäli rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

Kuvat

Flickr-kuva

Flickr-tilillä FinnishGovernment julkaistaan kaikki tuoreimmat uutiskuvat.

Valtioneuvoston kuvapankki sisältää henkilökuvia ministereistä ja virkamiehistä sekä kuvia valtioneuvoston tiloista.

Verkkolähetykset

Suorat lähetykset sekä tallenteet hallituksen ja ministereiden tiedotustilaisuuksista ja muista tapahtumista näkyvät osoitteessa vn.fi/live.

Videomateriaalia löytyy myös valtioneuvoston YouTube-kanavalta sekä Facebook-sivulta.

Päätökset

Tutustu myös 

Valtion budjetti 2022

Valtion budjetti 2022

Vuoden 2022 talousarvioesitys annettiin eduskunnalle 27.9.2021. 

Määrärahoiksi ehdotetaan 64,8 miljardia euroa, ja tuloiksi arvioidaan 57,9 miljardia euroa. Talousarvioesitys on 6,9 miljardia euroa alijäämäinen.

Budjetti 2022

Lainsäädäntösuunnitelma

Lainsäädäntösuunnitelma

Suunnitelma sisältää ajantasaisen tiedon hallituksen esityksistä, jotka hallitus on suunnitellut annettaviksi eduskunnalle istuntokaudella. Lainsäädäntöohjelma sisältää alustavat tiedot vaalikauden aikana hallitusohjelmaa keskeisesti toteuttavista lainvalmisteluhankkeista.

Lainsäädäntösuunnitelma ja -ohjelma
 

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelma "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta" annettiin tiedonantona eduskunnalle 10.12.2019.

Pääministeri Marinin hallitusohjelma

Valtioneuvosto

Valtioneuvosto

Valtioneuvostolla tarkoitetaan Suomen hallitusta, johon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Sillä tarkoitetaan myös valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa päätöksentekoelintä.

Tietoa valtioneuvostosta

Nykyinen hallitus

Nykyinen hallitus

Tasavallan presidentti nimitti 10. joulukuuta 2019 pääministeri Sanna Marinin hallituksen, joka on itsenäisen Suomen 76. hallitus. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on 19 ministeriä.

Pääministeri Marinin hallitus

Suomen hallitukset

Suomen hallitukset

Voit hakea Suomen hallituksia, niiden kokoonpanoja ja hallitusohjelmia koko itsenäisyyden ajalta, vuodesta 1917. Löydät tietoa Suomen nykyisistä ja entisistä ministereistä.

Hallitukset ja ministerit vuodesta 1917

Sivun alkuun