Hyppää sisältöön

Li Andersson opetusministeriksi, Hanna Sarkkinen sosiaali- ja terveysministeriksi

opetus- ja kulttuuriministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 29.6.2021 14.25
Tiedote 421/2021
opetusministeri Li Andersson ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen

Tasavallan presidentti on nimittänyt tiistaina 29. kesäkuuta valtiotieteiden kandidaatti, kansanedustaja Li Anderssonin valtioneuvoston jäseneksi ja opetusministeriksi sekä filosofian maisteri, kansanedustaja Hanna Sarkkisen sosiaali- ja terveysministeriksi. Samalla presidentti vapautti datanomi, kansanedustaja Jussi Saramon valtioneuvoston jäsenyydestä ja opetusministerin tehtävästä sekä lähihoitaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekosen valtioneuvoston jäsenyydestä ja sosiaali- ja terveysministerin tehtävästä.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä päättivät hallituskauden alussa jakaa sosiaali- ja terveysministerin salkun kahteen kahden vuoden mittaiseen jaksoon. Li Andersson palaa opetusministeriksi vanhempainvapaalta.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston yleisistunnossa päätettiin muutoksista ministereiden työnjakoon ja sijaisuuksiin sekä ministerivaliokuntien ja -työryhmien kokoonpanoihin. Lisäksi ministeri Sarkkinen antoi virka- ja tuomarinvakuutukset.

Valtioneuvosto nimitti yhteiskuntatieteiden maisteri Dan Koivulaakson opetusministerin valtiosihteerin virkaan ja valtiotieteen maisteri Saila Ruuthin jatkamaan sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerin virassa. 

Lisätietoja: valtioneuvoston apulaisviestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 040 5476 279, [email protected]