Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Elina Ravantti utrikesministeriets kommunikationsdirektör

Utrikesministeriet 7.5.2020 14.00 | Publicerad på svenska 7.5.2020 kl. 14.10
Pressmeddelande

Den 7 maj utnämnde statsrådet Elina Ravantti till kommunikationsdirektör vid utrikesministeriet. Hon tar över uppdraget den 15 juni 2020 och ämbetsperioden sträcker sig till den 28 februari 2025. Ravantti är för närvarande chef för Yles Journalistakademi.

Elina Ravantti har en lång erfarenhet av medieområdet, av kommunikation och av ledarskap. Hon har arbetat vid Rundradion bland annat som medlem av ledningsgruppen för Yles nyhets- och aktualitetsverksamhet, chef för utrikesredaktionen, EU-korrespondent i Bryssel, Tysklandskorrespondent, chef för samhällsrelationer och som utrikeskorrespondent för radio- och tv-nyheterna. Hon har också erfarenhet av arbete vid tidningsredaktioner. Ravantti har varit medlem av Europeiska rundradiounionens nyhetskommitté och av delegationen för Utrikespolitiska institutet.

Elina Ravantti har en magisterexamen i samhällsvetenskaper från Tammerfors universitet.

”Vid utrikesministeriet finns Finlands mest omfattande expertis om internationella ärenden. Det är ett privilegium att få bli del av en arbetsgemenskap som dagligen jobbar runt om i världen för Finlands och finländarnas bästa”, säger Ravantti.

Kommunikationsdirektören leder utrikesministeriets kommunikationsavdelning, svarar för den strategiska utvecklingen av kommunikationen och är medlem av ministeriets ledningsgrupp.

32 personer sökte tjänsten som kommunikationsdirektör. Utlysningen måste upprepas i processens slutskede i januari 2020 på grund av brister i utlysningen.

Ytterligare information: Jyri Järviaho, tf personaldirektör, tfn 0295 351 449, Johanna Kotkajärvi, biträdande avdelningschef, kommunikationsavdelningen, tfn 050 4010 380, och Elina Ravantti, tfn 040 869 1281

Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]