Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Regeringens år 2020 – regeringens årsberättelse lämnades till riksdagen

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 29.4.2021 14.15
Pressmeddelande 272/2021

Den 29 april lämnade statsrådet till riksdagen årsberättelsen för 2020 om regeringens verksamhet och skötseln av statsfinanserna.

Regeringens årsberättelse, som utarbetas årligen, innehåller uppgifter om genomförandet av regeringspolitiken, ministeriernas verksamhet, den offentliga ekonomin, åtgärder med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden samt statens bolagsinnehav. 

I årsberättelsen för 2020 presenteras regeringarnas sammansättningar, de viktigaste nyckeltalen i fråga om regeringens arbete, ministrarnas arbetsfördelning, ett avsnitt om coronavirusläget 2020 samt information om lagberedningen i statsrådet. Årsberättelsen ger en översikt av läget för hållbar utveckling i Finland och redogör för regeringens centrala politikhelheter i enlighet med dispositionen i regeringsprogrammet. 

I årsberättelsen ingår en översikt som redogör för statens ekonomiska ställning med samlad information om intäkterna, kostnaderna och förmögenhetsställningen i fråga om statens budgetekonomi samt de statliga affärsverken och fonderna. Årsberättelsen innehåller också uppgifter om statens ansvarsförbindelser utanför balansräkningen. Dessutom behandlas närmare bland annat statsbudgeten och ramarna för penningflödena mellan EU och Finland. Årsberättelsen omfattar även utredningar av statsskulden, de statsfinansiella riskerna och beskattningen.

I årsberättelsen ingår därtill översikter om statens personal, lokaler, IKT-projekt och statens bolagsinnehav. Den kommunala ekonomin och arbetspensionsanstalter och andra socialskyddsfonder analyseras också kort.

Regeringens årsberättelse 2020
Bilaga 1 Ministeriernas resultatöversikter
Bilaga 2 Bokslutskalkyler
Bilaga 3 Åtgärder med anledning av riksdagens uttalanden och ställningstaganden
Bilaga 4 Statens bolagsinnehav

Ytterligare information: Timo Lankinen, understatssekreterare, tfn 0295 160 300, och Assi Salminen, chefredaktör för regeringens årsberättelse, tfn 0295 160 215, statsrådets kansli

 
Tillbaka till toppen