Hoppa till innehåll

Uudellemaalle ehdotetaan yhtä maistraattia

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 12.3.2015 9.30
Tiedote

Uudenmaan maistraatit ehdotetaan yhdistettäviksi. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä (Halke) puoltaa tarvittavien säädösmuutosten lähettämistä lausuntokierrokselle.

Uudellamaalla on nykyisin kolme maistraattia: Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan maistraatit. Mahdollisen yhdistämisen vaikutuksia on selvitetty valtiovarainministeriön johdolla.

Selvityksessä ehdotetaan kolmen uusmaalaisen maistraatin yhdistämistä. Uusi Uudenmaan maistraatti aloittaisi ensi vuoden alussa.

Ei vaikutusta toimipisteisiin tai henkilöstöön

Maistraattien toimipisteverkosto säilyisi ennallaan. Asiakkaat voisivat uudistuksen jälkeen asioida missä tahansa Uudenmaan maistraatin toimipisteessä. Asiakkaat hyötyisivät myös siitä, että uudistus vapauttaisi henkilöstöä hallinnollisesta työstä maistraattien varsinaisiin tehtäviin.

Yhdistäminen ei vaikuttaisi henkilöstömäärään. Poikkeuksena olisivat maistraattien ja vastuualueiden päälliköt, joiden määrä vähenisi.

Maistraattien yhdistämistä puoltaa erityisesti se, että henkilöstöä voitaisiin käyttää nykyistä joustavammin. Näin varmistettaisiin palvelujen saatavuus, vaikka kokonaishenkilöstömäärä pienenee valtiontalouden säästöjen vuoksi.

Yhdistämisen arvioidaan tuovan noin 300 000 euron vuotuiset säästöt.

Lausuntokierros alkaa

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä puoltaa maistraattien yhdistämisestä johtuvien säädösmuutosten lähettämistä lausunnoille.

Lausuntokierroksen jälkeen asia on tarkoitus viedä alueellistamisen koordinaatioryhmän käsiteltäväksi. Hallituksen esitys on määrä antaa tulevalle eduskunnalle sen aloittaessa toimintansa.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Jaana Salmi, puh. 02955 30003, [email protected]
Lainsäädäntöneuvos Assi Salminen, puh. 02955 30560, [email protected]

Hallintopolitiikka
Tillbaka till toppen